• 20/06/2024

Openluchtcinema in straten van Wilrijk, dertien dagen zomerbar Chillrijk

WILRIJK – Ook deze zomer genieten inwoners van Wilrijk volop van openluchtcinema. Tussen woensdag 3 augustus en woensdag 24 september worden alweer tien straten omgetoverd tot cinemastraten. Iedereen is welkom om mee te kijken.

Buurtbouwers lanceerde dit voorjaar opnieuw een oproep aan Wilrijkenaren om hun straat in te schrijven voor een cinemastraat. Net zoals vorig jaar reageerden bewoners van tien  straten. Het resultaat is een gevarieerd filmaanbod van tien films met daarbij blockbusters zoals ‘Rocketman’ en ‘Encanto’, maar ook intieme films zoals ‘Antoinette dans les Cevennes’ en ‘The Worst Person in the World’. De Cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis. Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor cultuur:  ‘Door gezellige filmavonden in de straten te organiseren gaan we voor filmbeleving dichtbij huis. Met een ruim aanbod van films kunnen jong en oud in openlucht genieten van een sfeervolle avond met de buren.’ Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘Met onder meer de jaarmarkt en het 11-juliconcert telt Wilrijk heel wat klassiekers die de zomer kleur geven. Deze cinemastraten zijn in hun tweede jaargang ook zo’n fijne traditie geworden. Neem dus je stoeltje en geniet in je eigen straat of om de hoek van een spannende, ontroerende of grappige film.’

De eerste film – de familieprent ‘Peter en de draak’ – wordt vertoond op 3 augustus in de Vaderlandstraat. Nadien volgen The United States vs Billy Holiday (zaterdag 6 augustus Schuurveldlaan), The Worst Person in the World (zaterdag 20 augustus Professor Picardlaan / Prinses Astridlaan), Arctic (maandag 22 augustus Sterrenlaan ter hoogte van het Elzenbos), Bienvenue chez les Ch’tis (vrijdag 26 augustus Valaarstraat), Encanto (zaterdag 27 augustus Galliardstraat), Antoinette dans les Cevennes (vrijdag 2 september Pater Damiaanstraat), The Gods must be Crazy (zaterdag 10 september Frans De Cortlaan), The Greatest Showman (vrijdag 23 september Orchideeënstraat) en Rocketman (zaterdag 24 september Koning Leopoldstraat). Elke vertoning begint rond 21 uur, bij het invallen van de duisternis. De Cinemastraten zijn een initiatief van het district Wilrijk, schouwburg De Kern en Buurtbouwers. De trailers van de films vind je op https://www.antwerpen.be/info/60364268d43cd349ac176154/10x-openluchtfilms-in-wilrijkse-cinemastraten

De Cinemastraten zijn niet de enige plekken in Wilrijk waar je onder de sterrenhemel van een goede film kan genieten. Ook de zomerbar Chillrijk.be in het Park Steytelinck zet naar jaarlijkse gewoonte cinema op het menu. Op dinsdag 16 augustus wordt de Deense tragikomedie ‘Riders of Justice’ vertoond. Een week later, op dinsdag 23 augustus, kan je in de zomerbar genieten van Nicolas Cage in ‘(The Unbearable Weight of) Massive Talent’.

Zombar Chillrijk zet dit jaar haar tenten op in het Steytelinckpark en dit van maandag 15 augustus tot en met zaterdag 27 augustus. Op het programma: een openingsfeest, workshops, een stroomloze avond, open ateliers, een salonconcert, theater, een retrodag, comedy, karaoke en een slotfeest. Info via http://chillrijk.be/overzicht. (EM / Foto District Wilrijk)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten