• 18/07/2024

Morgen opendeurdag bij lokale politie Minos

MORTSEL – Het is twee jaar geleden dat het hoofdcommissariaat van de lokale politie Minos een nieuwe locatie kreeg. In 2020 verhuisden zij van het Stadsplein naar de Drabstraat in Mortsel. Ze kregen een nieuw hoofdgebouw waar ze trots op waren en nu nog steeds zijn. Men wilde het gebouw in de kijker zetten door een opendeurdag en een openingsreceptie te organiseren maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Al meerdere keren wilde men het publiek uitnodigen maar telkens moesten de plannen geannuleerd worden. Nu kan het echt doorgaan. 

Gisteravond was de openingsreceptie met diverse burgemeesters, parketmagistraten, procureurs, korpschefs van andere zones, politieraadsleden en gemeenteraadsleden. Annelies Verlinden (CD&V), minister van binnenlandse zaken, kwam in de ochtend langs en gouverneur Cathy Berx  sprak een videoboodschap in die ’s avonds werd getoond.

Morgen, op zondag 2 oktober, kan je het gebouw bezichtigen tijdens een opendeurdag. Van 10 tot 17 uur zet men de deuren open voor het grote publiek. Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Met een rondleiding door het gebouw kan je het hoofdcommissariaat leren kennen. Je kan komen kijken naar een demonstratie van motards, geweldbeheersers, het fietsteam en de politiehonden. Voor de kleinsten is er een springkasteel, een grimestand, en een moordspel voorzien. Er is onder meer een voorstelling van de voertuigen, een schietstand, een tuimelwagen, een verkeersquiz en een parcours met een virtual reality-bril. Je kan ook even komen bijtanken in het ons praatcafé. Interesse in een job bij de politie? Dan kan je terecht bij onze recruteringsstand. Info:  https://fb.me/e/4jVcJKQoZ.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten