• 27/05/2024

Brenda Wouters bibliothecaris Retie – Natalie Adriaensen (Nieuw Retie) Bevoegdheden o.a. Bibliotheek

Opening van nieuwe bib en verwendag vielen samen in Retie

RETIE – De bibliotheek van Retie is verhuisd. Vanochtend kon iedereen die dit wou de vernieuwde bib komen ontdekken tijdens de feestelijke opening op de nieuwe locatie aan De Linde.

Je werd verwelkomd met een hapje en een drankje. Ook voor de jongste bezoekers had men enkele verrassingen in petto.

Gedurende de hele maand oktober werd er hard gewerkt om de bib van haar vertrouwde locatie in de Nederstraat te verhuizen naar de nieuwe locatie aan De Linde en was de bib gesloten.

Niet enkel de circa 23 307 boeken, 1 915 tijdschriften en 3 846 DVD’s moesten een nieuwe plaats krijgen, alles – tot het kleinste plantje – verhuisde mee. Afgelopen zaterdag 30 oktober opende de bib op haar nieuwe plek.

En zo’n verhuis vraagt natuurlijk om een feestje. Daarom stelde men vandaag de vernieuwde bibliotheek voor aan het grote publiek.

Natalie Adriaensen (Nieuw Retie), schepen van bibliotheek, huldigde de vernieuwde bibliotheek officieel in. Je vindt de nieuwe bib aan de kant van de Sint-Pieterskapel.

Bibliothecaris Brenda Wouters: ‘Elk najaar organiseren we traditiegetrouw een verwendag voor onze bezoekers. In de bib word je die dag in de watten gelegd met versgebakken wafels, een verse soep of andere kleine hapjes en je krijgt er uiteraard ook een drankje bij.’

‘Omdat de verwendag dit jaar samenviel met de opening van de bib op haar nieuwe locatie haalden we alles uit de kast om het extra feestelijk te maken. Je kon de nieuwe bib verkennen, bijpraten met de andere bezoekers en de nieuwigheden van de bibliotheek ontdekken.’

‘Voor de jongste bezoekers waren er enkele gezellige voorleesmomenten. Ook konden ze zich laten opsmukken met een sprankelende glittertattoo of een stoere piratentattoo.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten