• 20/06/2024

Open Vld zetelt niet langer in Duffelse gemeenteraad, nieuwe papiercontainers

DUFFEL – Duffels gemeenteraadslid Anne-Marie De Mey (51) stapt van Open Vld over naar de N-VA. De Mey zetelt dus voortaan als lid van de meerderheid. De Mey: ‘Bij N-VA Duffel kom ik terecht in een goed georganiseerde en warme afdeling. Ik ben er zeker van dat ik vanuit de N-VA nog beter mijn bijdrage kan leveren voor de Duffelaars.’

De meerderheid in Duffel bestaat voortaan dus uit elf N-VA-ers en zes CD&V-ers, de oppositie uit zes raadsleden van Groen en twee van Vlaams Belang. De Mey was de enige verkozene van de Duffelse Open Vld. Het was naar eigen zeggen geen makkelijke keuze maar ze zet de stap met volle overtuiging. ‘Ik vind dat de N-VA, samen met haar coalitiepartner CD&V, Duffel op een goede manier bestuurd. Dit kan je ook afleiden uit mijn stemgedrag tijdens de gemeenteraden. Bij het merendeel van de agendapunten stemde ik telkens mee met de meerderheid. Inhoudelijk zitten we dus op dezelfde lijn. Ik merk ook dat de Duffelse N-VA een hechte groep is waar ik me direct welkom voelde.’

De Mey kon zich ook steeds minder en minder vinden in de partijlijn die Open Vld hanteert op federaal niveau. ‘Ik stelde vast dat ik steeds meer op de lijn van de N-VA zat en een overstap evident werd. Ik ben ervan overtuigd dat ik vanuit de N-VA, als lid van de meerderheid, nog beter de stem kan zijn van mijn kiezers. Ik ben er zeker van dat het merendeel mijn overstap zal begrijpen en me er zelfs in zal steunen.’ Werner Sels, voorzitter van N-VA Duffel: Anne-Marie stond ooit nog, net als ik, op een lijst van de Volksunie.’

Vanaf maandag 24 oktober ontvangen de eerste Duffelaars hun gloednieuwe gele papiercontainer. Voortaan verzamelen de inwoners oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container. Die gele container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald. Jos Hellemans (CD&V), schepen van openbare werken: ‘Vanaf woensdag 16 november, de eerste papierophaling met containers, is het niet meer toegelaten om los papier en karton aan te bieden. Ook niet naast je container.’

Isabel Glorie (N-VA), schepen voor milieu: ‘De nieuwe gele papiercontainers brengen wel nieuwe aanbiedings- en sorteerregels met zich mee. Zo is het niet meer nodig dat je je papier en karton in een stevige kartonnen doos steekt of het samenbindt met natuurtouw. Je kan al je papier en karton nu makkelijk los kwijt in de gele container die je thuis geleverd krijgt. Bij de aanbieding van je gele container moet je er wel over waken dat de container gesloten is en dat hij met het handvat naar de straatkant gericht staat. Zo kunnen de ophalers van IVAREM snel en efficiënt werken. Het zal ook niet toegelaten zijn om extra papier en karton aan te bieden naast de container. Dit blijft gewoon staan en dien je naar het recyclagepark te brengen of aan te bieden bij de volgende ophaling.’

Iedere Duffelaar ontvangt volgende week een brief met meer informatie over de levering van zijn of haar gele papiercontainer. Je hoeft niet aanwezig te zijn om je gele papiercontainer in ontvangst te nemen. Deze wordt afgezet op jouw adres. Je kan je container steeds herkennen aan de adressticker die achteraan op je container kleeft. Heb je het verkeerde formaat container ontvangen of heb je op vrijdag 4 november nog géén container ontvangen? Neem dan contact op met de infolijn van IVAREM via www.ivarem.be/contact of 0800 90 441. (EM / Op de foto van links naar rechts: fractieleider Ivan Blauwhoff, Mey, Sels en burgemeester Sofie Joosen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten