• 16/07/2024

Op vakantie in Heist-op-den-Berg ‘Café Congé’

HEIST-OP-DEN-BERG – Plezier dichtbij huis! Op en rond de Heistse berg valt er ook deze zomer van alles te beleven. Van 11 tot 21 juli wordt het Gouden Kruispunt (aan de voet van de berghelling) opnieuw omgetoverd tot een gezellig strandje. Een plek voor gezellig samenzijn, waar je languit in de strandstoel kan hangen, waar kinderen spelen in het zand, waar iedereen geniet van muziek met een verfrissend drankje van de lokale horeca.

Café Congé wordt op 11 juli om 21 uur geopend door Kontrair: 100% Nederlandstalig en 200% ambiance. Het optreden kadert in de viering van de Vlaamse Feestdag. Op 12 juli is het de beurt aan Heistenaars Maxine & The Pips. Op zaterdag 13 juli zorgt Groove D-light voor de sfeer. En op 14 juli komt Murga Argum langs op het plein. Een ‘murga’ is van oorsprong een Argentijnse straatfanfare, bestaande uit percussie en blaasinstrumenten, aangevuld met dansers en jongleurs in bonte kostuums.

Van 15 tot en met 18 juli kunnen de jongste Heistenaars zich uitleven met een kinderdisco, strandspelen en een kidsday. Team Sport en Jeugd zorgt voor animatie in de zandbak. Op 17 juli komen de filmliefhebbers aan hun trekken met ‘Encanto’ (14 uur) en ‘Zillion’ (21 uur). Die films kwamen als beste uit de poll van team Sport en Jeugd. Op vrijdag 19 juli is er een zomerse editie van de ‘Crazy Kroegentocht’: een aantal dj’s uit de jaren 80 en 90 (toen Heist nog een vijftal discotheken telde) en ook jonge dj-helden van nu draaien in Den Hosp, ’t Hoekske, De Oude Ketel en ’t Pleintje. Op 20 juli geven The Rabids het beste van zichzelf. Ambiance is verzekerd op zondag 21 juli als de Prins Jr. Band het plein in vuur en vlam zal zetten tijdens de laatste avond.

De actie met de blauwe zonnebrillen van vorig jaar krijgt een ludiek vervolg. Wie geniet van een drankje bij een van de drie deelnemende cafés tijdens een optreden, krijgt een petje met het logo van Café Congé. Het lokale bestuur hoopt op veel selfies en leuke vakantiefoto’s.

Tussen 11 en 21 juli wordt de Oude Godstraat en de Bergop volledig afgesloten. Op 11, 12, 13, 20 en 21 juli zijn ook de Frans Coeckelbergsstraat en het ‘Gouden Kruispunt’ afgesloten van 19 tot 6 uur. Weggebruikers kunnen wel altijd via de Leopoldlei naar de Bergstraat.

Foto gemeente Heist-op-den-Berg

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten