• 24/07/2024

Op deze unieke locaties in jouw district kan je vanaf maandag gaan studeren

ANTWERPEN – De coronacrisis weegt op iedereen, en niet in het minst op studenten. Niet alleen moeten ze dit academiejaar de lessen volgen vanuit hun studentenkamer, ook moeten ze hun examens opnieuw alleen voorbereiden. STAN, het studentenplatform in Antwerpen, zet het project STUDY360 in om studenten in coronaveilige omstandigheden samen te laten blokken. Zo wil stad Antwerpen de studenten en hun welzijn mee hoog op de agenda houden.

Sinds vijf jaar organiseert STAN (Student & Antwerp) het project STUDY360, waarbij studenten samen kunnen studeren op verschillende pop-uplocaties in Antwerpen. Alle locaties hebben een uniek aspect waardoor ze het blokken aangenamer maken.  STUDY360 blijkt keer op keer een groot succes bij zowel studenten als locatiepartners. Tijdens dit academiejaar bood STUDY360 studenten de kans om op een veilige manier in kleine groepen samen te studeren. Meer dan ooit slaat dit aan. Organisaties die het voorbije jaar noodgedwongen hun werking on hold moesten zetten, waaronder de cultuurhuizen, boden solidair hulp aan de studenten door hun locaties voor hen open te stellen.

Jinnih Beels (sp.a), schepen voor onderwijs en jeugd: ‘Het einde van een ongewoon en lastig academiejaar komt stilaan in zicht voor onze studenten. Dat wil ook zeggen dat de blok- en examenperiode naderen. Een periode waarin studenten meer dan ooit nood hebben aan een rustige en veilige studieplek. Ook heel wat ondernemingen en organisaties in onze stad – denk aan cultuurhuizen, brouwerij De Koninck en MerksemDok – hebben dat begrepen. Twintig locaties verspreid over de stad zetten hun deuren open om onze studenten, op een coronaveilige manier, een studieplek aan te bieden.’

Elke studielocatie wordt gemonitord: alle aanwezige studenten wordt gevraagd zoveel mogelijk op eenzelfde plek te studeren en alle geldende maatregelen in acht te nemen. Mondmaskerplicht en het gebruiken van de aanwezige desinfectatiematerialen zijn de basisstandaard. Registratie vooraf is verplicht, ventilatie en steward/suppoostenwerking zijn gegarandeerd. Zo kunnen studenten in alle rust studeren en zeker zijn van een veilige plek. Per district kan je op volgende locaties gaan studeren:

ANTWERPEN: Arenberg, Bourlaschouwburg, Campus National, De Winkelhaak, De Singel, Het Paleis, Kavka, MAS (zie foto), Noordpoort, Provinciehuis, Stadhuis Hofstraat, Tarmac,

BERCHEM: Brouwerij De Koninck, Zomerfabriek

BORGERHOUT: Borgerhub, Trix

EKEREN: 252 CC

MERKSEM: Bib Park, Merksemdok

WILRIJK: CC De Kern

STUDY360 vindt plaats van maandag 19 april (geleidelijke openstelling van bloklocaties) tot en met vrijdag 25 juni. Alle info staat op www.study360.be. (EM / Foto Visit Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten