• 20/04/2024

Op deze data wordt de feestverlichting aangestoken in jouw district

ANTWERPEN – De komende weken wordt in verschillende Antwerpse districten de kerstverlichting ontstoken. De districten zelf of lokale handelaarsverenigingen hangen ze op. De lichtjes werken voornamelijk op led, wat heel wat minder energie vraagt.

De kerst- en sfeerverlichting in district Antwerpen brandt al, in de straten van De Wilde Zee, het centrum, op het Zuid, het Kiel, en in Antwerpen-Noord. Het district geeft een toelage aan de handelaarsverenigingen die de kost dekt van de huur van hun feestverlichting. In Berchem worden de armaturen op zonne-energie uitgebreid met een nieuwe stervormige armatuur. In de Wapenstilstandlaan, Vredestraat (Plein aan Sint-Maria), De Villegasstraat en Marsstraat worden de bestaande lichtjes in de bomen vervangen door nieuwe ledverlichting. In Berendrecht-Zandvliet-Lillo zal de kerstverlichting branden vanaf woensdag 1 december aan het districtshuis Berendrecht (verlichting in de bomen en ganzen op het districtshuis); de Solftplaats in Berendrecht (verlichting in de bomen) op de Botermarkt in Zandvliet (verlichting in de bomen) en de Havenmarkt in Lillo (verlichting in boom en vallende sterren in de straten).

In Borgerhout brandt de winterverlichting al (zie foto). Het district doet een oproep om de eigen straat en buurt te verlichten. Buurtbewoners kunnen in groep een toelage aanvragen voor de aankoop van ledverlichting via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-borgerhout/nieuws/creeer-mee-lichtpuntjes-in-borgerhout  tot woensdag 15 december en foto’s delen op #LichtpuntjesBorgerhout.

In Deurne zal er kerst- en sfeerverlichting op zonne-energie branden in de Turnhoutsebaan en Herentalsebaan. Ze worden voor zaterdag 27 november ontstoken. Ook in de Gallifortlei zorgen kerstlichtjes voor sfeer. Op dinsdag 14 december om 18 uur steken de winkeliers, in aanwezigheid van districtsschepen Philip Van Acker(N-VA), de verlichting officieel aan. De kerst- en sfeerverlichting in de laanbomen aan het districtshuis brandt vanaf 14 december. Dan gaat ook de kerst- en sfeerverlichting in de bomen op het Wim Saerensplein aan. De Ekerse kerstverlichting hangt in de Kloosterstraat, Driehoekstraat, Dorpstraat en Markt. Hier komt een grote kerstboom, versierd in hetzelfde thema als de kerstboompjes die de winkeliersvereniging bij haar aangesloten leden plaatst. Op het Kristus Koningplein komen er lichtjes in de bomen en wordt een kerststal opgezet. In Hoboken brandt de kerstverlichting al enige tijd in het centrum, op de Kioskplaats en in de Kapelstraat.

Wie tussen vandaag en maandag 17 januari 2022 op de Bredabaan in Merksem winkelt, ziet 100 feestelijk verlichte bomen en de uitgelichte gevel van het districtshuis. Ook op het Sint-Franciscusplein, de Oudebareellei, de Lambrechtshoekenlaan, het Kroonplein en het Victor Roosensplein is er verlichting. De bomen op de Bist in Wilrijk en het districtshuis worden verlicht door duizenden ledlampjes. Deze worden samen met de verlichting van de kerstboom ontstoken op vrijdag 10 december. Op de Bist staat dan een reuzenspar die met de hulp van handelaarsorganisatie Handel & Industrie Wilrijk werd overgebracht uit Weywertz. Het technisch comité van de Geitestoet zorgt voor de kerststal .Winkelcentrum De Kern, de Heistraat en Jules Moretuslei zullen baden in een zee van lampjes dankzij winkelvereniging Wizo. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten