• 18/05/2024

Op 12 september heropenen vaccinatiedorpen Antwerp Expo en GC Klein Boom

ANTWERPEN – Vanaf deze week vallen in heel Vlaanderen de eerste uitnodigingen in de bus voor een nieuwe coronaprik. Op maandag 12 september start de Antwerpse vaccinatiecampagne met de herfstbooster in Antwerp Expo (VacCovid). Elke inwoner van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten vanaf achttien jaar krijgt de kans om zich te laten vaccineren. In totaal zal er acht weken lang gevaccineerd worden.

De vaccinatiecampagne is een samenwerking tussen de vier Antwerpse eerstelijnszones (ELZ Antwerpen), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), stad Antwerpen en de gemeenten Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten. Iedereen die al een basisvaccinatie (twee dosissen) heeft gekregen wordt uitgenodigd. Vanaf vandaag krijgen inwoners ouder dan 65 jaar, inwoners met een verzwakte immuniteit en risico op ernstige ziekte na covid en zorgverleners een uitnodiging, van oud naar jong. Voor hen is het vaccin aanbevolen. Daarna volgen inwoners tussen achttien en 65 jaar, ook van oud naar jong. Voor hen wordt de herfstbooster aangeboden. Inwoners die een uitnodiging ontvangen kunnen een afspraak maken via www.vaccovid.be met de code in de uitnodiging, of telefonisch door te bellen naar de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Zonder uitnodiging kan er geen afspraak gemaakt worden. Vanaf maandag 12 september kunnen inwoners opnieuw terecht in vaccinatiedorp Antwerp Expo (VacCovid), Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. De opstelling ter plekke wordt aangepast aan de vraag, daarom is ze bij deze vaccinatiecampagne kleinschaliger dan in het najaar, toen iedereen vanaf achttien jaar een uitnodiging kreeg voor een boostervaccin.

Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen voor gezondheids- en seniorenzorg: ‘We hebben ons voor deze vaccinatieronde bijzonder flexibel georganiseerd, zodat we onze snelheid en capaciteit kunnen aanpassen aan de vraag. Er is plaats voor iedereen. Zij die wensen kunnen een vaccin komen halen. Ik reken op de eigen inschatting en het gezond verstand van de Antwerpenaren om te beslissen of ze de herfstbooster komen halen.’

Ook alle volwassen inwoners uit Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte krijgen de kans voor een herfstvaccinatie tegen COVID-19. Zij kunnen hiervoor opnieuw terecht op de vertrouwde locatie in het GC Klein Boom in Putte.

De procedure voor het versturen van de uitnodigingen is identiek aan die hierboven beschreven.  Niet iedereen zal worden uitgenodigd. Er dienen immers tussen twee inentingen tegen het coronavirus minimum drie maanden te liggen. In de uitnodiging zal – zoals hierboven vermeld – een code staan waarmee iedereen een vaccinatiemoment naar keuze kan kiezen. Zo kunnen partners, buren, familieleden, … gelijktijdig naar het vaccinatiecentrum komen. Als het niet lukt om zelf digitaal een afspraak te maken, kan er vanaf dinsdag 23 augustus een beroep gedaan worden op het callcenter elke werkdag tussen 9 en 16 uur (03 218 27 05). Wacht echter wel tot ontvangst van de uitnodiging per post of digitaal via eBox/MijnBurgerprofiel om contact op te nemen. (EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten