Ook leerlingen van Antwerpse Kunsthumaniora vertoeven in Oostende voor Dag van het KSO

 Ook leerlingen van Antwerpse Kunsthumaniora vertoeven in Oostende voor Dag van het KSO

ANTWERPEN – Het KSO mag dan de kleinste van de vier onderwijsvormen zijn, het KSO is talrijk en talentrijk. De doorstromingsmogelijkheden zijn zeer divers.

Om deze verscheidenheid en de kracht van de verbeelding te vieren slaan twintig verschillende KSO-scholen de handen ineen en organiseren ze samen een ‘Dag van het KSO’.

Vandaag komen meer dan 6 000-leerlingen uit Vlaanderen en Brussel samen in Oostende. Bedoeling is om er een feestelijke en veelzijdig artistieke optocht van te maken met een snuifje Ensor, die zich van het Zeeheldenplein tot kunstencentrum KAAP en terug zal voortbewegen, culminerend in een slotevent.

Oostende vormt dit jaar bij uitstek het ideale decor om alle disciplines van het kunst secundair onderwijs in de kijker te zetten.

Je kan ontdekken hoe kunstonderwijs niet alleen de artistieke vaardigheden van studenten aanscherpt, maar ook hun kritisch denken, probleemoplossend vermogen en empathie versterkt.

Ook leerlingen van de Antwerpse Kunsthumaniora zijn in Oostende toegekomen. De!Kunsthumaniora heeft een brede eerste graad en biedt in de tweede en de derde graad kunstsecundair onderwijs aan, zowel beeldende kunsten als podiumkunsten.

Sofie Hendrickx:  ‘Met je getuigschrift basisonderwijs ben je welkom op Campus Ieperman, het groene hart van Wilrijk of in de stadscampus Explo Art aan de Mechelsesteenweg. Verder zijn er campussen in de Karel Oomsstraat en de Distelvinklaan in Hoboken.’

‘Wie voor kunstsecundair onderwijs kiest, kiest in de!Kunsthumaniora voor het ruimste kso-aanbod van Vlaanderen, maar altijd met het oog op verder studeren in het hoger onderwijs.’

Binnen de podiumkunsten opteer je voor dans, muziek of woord-drama. Vanuit je eigen aanleg en interesse kan je die keuze nog verfijnen. 

Klassieke muziek, muziek-woord, jazz en poprock zijn vier evenwaardige studierichtingen binnen Muziek.

Ook het aanbod binnen de beeldende kunsten is veelzijdig en gedifferentieerd. Door de verschillende disciplines (audiovisuele, architecturale, beeldende) en de verschillende benadering (conceptueel of uitvoerend) kan je echt een studierichting vinden die past bij jouw artistieke profiel.

De meeste studierichtingen zijn doorstroomgericht en bereiden voor op academische of professionele bacheloropleidingen binnen en buiten de kunsten.

 Hendrickx: ‘Met Architecturale en Beeldende Kunsten  bieden wij twee studierichtingen uit dubbele finaliteit aan die voorbereiden op een professionele bachelor binnen het hoger kunstonderwijs of op een eerste job in de culturele sector.’

‘In de studierichting Decor en Etalage worden leerlingen opgeleid tot commercieel ruimtelijk vormgever.’

‘Om deze opleiding in de beste omstandigheden te organiseren zijn we ingetrokken in Campus Distelvink waar wij samen met KA Hoboken en CVO Antwerpen een volledig nieuw ‘Beroepenhuis’ uitbouwen.’

Verder deze maand zijn er opendeurdagen op de verschillende locaties. Info hier   (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten

Antwerps Persbureau

GRATIS
BEKIJK