• 19/07/2024

Ook Kontich ontvangt zijn duurzame helden en stuurt de katmobiel op pad

KONTICH – Van vandaag tot vrijdag 25 september viert ook het Lokaal Bestuur Kontich samen met 92 andere gemeenten de Week van de Duurzame Gemeente. Tijdens deze campagneweek zet het bestuur lokale personen en organisaties in de kijker die de afgelopen tijd op hun eigen manier hebben bijgedragen aan een duurzame gemeente. Dit jaar mogen acht personen en/of organisaties zich een jaar lang de lokale duurzame helden van Kontich noemen.

Het gaat om Leefboerderij Casa Di Mauro, de chauffeurs voor de voedselbank, de Lions Club Kontich, de Pamperbank, de Mooimakers van de Transvaalstraat, de sociale kruidenier ‘De Kompanie’ , Pegode vzw en de Welzijnsschakels in Kontich. Deze duurzame helden zijn allen uniek in hun soort maar hebben één ding gemeen: ze zetten zich in voor kwetsbare personen uit de gemeente.

Schepen voor omgeving Karel Van Elshocht (Open Vld): ‘Ons bestuur stelt alles in het werk om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken. Dat lukt ons niet alleen. Gelukkig kunnen we rekenen op de belangeloze en enthousiaste inzet van talrijke inwoners en organisaties die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling in onze gemeente. We zien duurzaamheid daarbij ruim. Niet enkel leggen we het verband met het milieu, we beschouwen het als een goede balans tussen de planeet, welvaart en mensen.’

Schepen voor welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA): ‘Dit jaar staat de sociale dimensie van duurzaamheid centraal. Het gaat deze keer om mensen. De corona-epidemie zet ons leven op zijn kop en legt het belang van solidariteit en sociale cohesie bloot. We zijn dankbaar voor de vele inwoners die in deze uitdagende tijden in de bres springen voor anderen en die zo een positieve bijdrage leveren aan de verbinding en samenhang in onze gemeente. We zetten hun graag tijdens deze campagneweek in de bloemetjes.’

Op donderdag 24 september zijn de lokale duurzame helden uitgenodigd op een receptie in het Gemeentehuis en ontvangen ze een heus prijzenpakket van de twee eerdergenoemde schepenen. Daarnaast worden ze heel de campagneweek lang in de kijker gezet op de gemeentelijke website en sociale media kanalen.

90 procent van de zwerfkatten die worden gevangen in de gemeente Kontich komt voort uit huiskatten die niet zijn gesteriliseerd. Dat wil het lokaal bestuur de komende jaren aanpakken met een doordacht zwerfkattenbeleid en met een sterilisatiecampagne.

Daarom houdt de katmobiel op maandag 28 september halt in Kontich. Niet op de jaarmarkt zoals aanvankelijk gepland, maar wel op vijf andere locaties. Je kan er vrijblijvend en gratis terecht voor al je vragen over de sterilisatie van huiskatten en voor meldingen rond overlast van zwerfkatten.

Hier kan je hem vinden: van 10 uur tot 10u30 in het Berkenhof in Waarloos (F. Maesstraat 95), van 11 uur tot 11u30 op het Kerkplein in Kontich-Kazerne (Holle Weg 2), van 12u15 tot 13 uur op het Stationsplein in Kontich-Kazerne, van 14 tot 15 uur op het Gemeenteplein in Kontich-Centrum en van 15u30 tot 16 uur in de Pierstraat in Kontich (ter hoogte van huisnummer 7 tegenover het Sint- Ritacollege).

Het lokaal bestuur laat tenslotte ook nog weten dat het kruispunt Ooststatiestraat-Kauwlei sinds gisteren opnieuw open is. (EM (Foto Gemeente Kontich)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten