• 20/05/2024

Ook in Mol vierde men de dag van de jeugdbeweging

MOL – In heel het land kwamen leden van de jeugdbeweging vrijdag in uniform naar school of kantoor om te tonen hoe trots ze zijn op hun jeugdbeweging.

In de gemeente Mol vierde men deze dag van de jeugdbeweging met een gratis ontbijt voor alle kinderen die in hun jeugdbewegingsuniform naar school gingen. In de vroege ochtenduren kregen al deze kinderen een gratis ontbijt aangeboden.

Heel jeugdbewegend Vlaanderen fietste, tramde, treinde of buste in uniform door het land. Zo vierden ze het engagement van duizenden jongeren die zich inzetten om alle jongeren en kinderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Op de dag van de jeugdbeweging organiseerden negen jeugdbewegingen samen zo’n 150 activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel.

Het ging om een brede waaier aan initiatieven, gaande van ontbijten tot Dj sets. Chirojeugd Vlaanderen, Evangelisch jeugdverbond, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen willen hiermee hun meer dan 240 000 leden en leiding in de bloemetjes zetten en anderzijds ook nieuwe leden aantrekken.

Maar bovenal willen de negen organisaties tonen waar een jeugdbeweging eigenlijk om draait: samenhorigheid over de jeugdbewegingsgrenzen heen.

Peter WILLEKENS

Foto’s: Gemeente Mol  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten