• 19/07/2024

Ook in Mechelen kan je in de maand april prijzen winnen bij een marktbezoek

MECHELEN – Van vrijdag 1 tot en met zaterdag 30 april organiseert Mechelen de Maand van de Markt. Daarmee volgt het het voorbeeld van de provincie Antwerpen om het marktgebeuren meer in de kijker te zetten.

De openbare markt is een eeuwenoud vast gegeven in het straatbeeld. Tijdens de Maand van de Markt worden de marktkramers en de beleving rond het wekelijks marktgebeuren, veelvuldig in de kijker gezet. Daarnaast worden consumenten aangemoedigd om lokaal te kopen en wordt de samenwerking tussen marktkramers, lokale detailhandel en horeca gestimuleerd. Het doel van deze actie is om de aantrekkingskracht van de lokale markten te vergroten en levendigere handelskernen te creëren.

Greet Geypen (Open Vld, zie foto): ‘Vanwege de coronaproblematiek hebben de marktkramers turbulente tijden gekend. Uiteraard zijn wij het marktgebeuren zeer genegen. We hebben als eerste stad in Vlaanderen ervoor gezorgd dat tijdens de coronaperiode de markt kon doorgaan, door dit zowel in de voormiddag als in de namiddag te organiseren. Markten hebben een aantrekkingskracht, waarvoor mensen speciaal naar de stad afzakken. Dat zijn consumenten die zich nadien in de stad verspreiden om er verder aankopen te doen of ergens nog iets te nuttigen in een van onze lokale horecazaken. We zijn dan ook tevreden dat de markten opnieuw doorgaan zoals vanouds en dat ze opnieuw sfeer en beleving in onze stad brengen. De markt is belangrijk en dat willen we een maand in de kijker zetten.’

Luc Mariën, voorzitter van Markta: ‘We appreciëren de inspanningen die de stad geleverd heeft om in moeilijke omstandigheden, de markt toch telkens te hebben laten doorgaan. We zijn blij dat deze tijden achter de rug zijn en dat we terug zoals vroeger ons werk kunnen doen. Als marktkramer prijzen we niet alleen onze koopwaar aan, we zorgen instant voor een leuke sfeer in de stad. Tijdens de Maand van de Markt maken we het nog leuker. We zetten niet alleen ons beste beentje voor, er zijn ook heel wat mooie prijzen te winnen.’ Elke zaterdag van april worden er bonnen uitgedeeld door de Bellemadam, geschonken door de kramers (bonnen voor bloemen, voor glaasjes cava, voor een pot confituur, kortingsbonnen,…). Maar ook de stad doet haar duit in het zakje met bonnen voor onder meer een bezoek aan de Sint-Romboutstoren en elke zaterdag van april zijn er waardebonnen te winnen ter waarde van 200 euro.

Uiteraard zijn er ook mooie hoofdprijzen te winnen op de Mechelse markt. Zo schenken zowel Markta als Stad Mechelen een fiets ter waarde van 1 000 euro. Bike Planet uit de Keizerstraat legt hier 250 euro bovenop.  De twee winnaars kunnen zelf hun fiets kiezen voor het geschonken bedrag. Andere prijzen die er te winnen zijn: een foodtruck (hamburgerkraan De Stokke) op jouw tuinfeest of wat dacht je van twee volledige maaltijden (kip, aardappelen, saus en groenten) voor vier personen van De Rijdende Kip of een bon van jouw favoriete marktkraam. De hoofdwinnaars worden getrokken na de laatste markt van april, op 30 april. Zij zullen worden uitgenodigd om hun prijs te komen ophalen op de markt. Bezoekers kunnen door middel van hun aankopen op de markt, deelnemen aan een wedstrijd. Enerzijds digitaal via een QR-code en een app. En anderzijds om het ook voor iedereen toegankelijk te maken, via een invulkaart die kan gedeponeerd worden in een inleverbox voor het stadhuis in de buurt van het bronzen beeld van Opsinjoorke. (EM / Foto Open Vld)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten