• 24/05/2024

Ook het laatste weekend van juli is er niet één om uit te bollen

MOL – De voorbije dagen kon je op deze  website al lezen dat er dit weekend evenementen staan geprogrammeerd in onder meer  Boom, Olen, Noorderwijk, Herentals en Boechout maar er is nog veel meer. Een kleine greep:

*MOL – Vanavond organiseert het Zilvermeer een avondmarkt (zie foto). Je vindt een 60-tal kramen op het marktplein en de aangrenzende straten. Je bent welkom van 17 tot 21 uur. Vanaf 17 uur is de toegang tot het Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, voor iedereen gratis.

Neem op zondag 31 juli deel aan een begeleide fietstocht langs graf, graaf en graven doorheen MooiMol. Tijdens de rit van 30 kilometer kom je heel wat te weten over deze boeiende thema’s. Deelnemers vertrekken om 14 uur op de parking van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Inschrijven is verplicht via www.visitmol.be/oppadmeteengids. Deelnemen kost vijf euro. Je kan betalen met vrijetijdscheques. Gratis voor -12-jarigen.

Op zondag 31 juli wordt het ‘Provinciaal wielerkampioenschap dames elites en U23’ gereden. De wedstrijd start om 14 uur ter hoogte van Café ’t Smetje, Sluis 180. De vrouwen leggen een afstand van 90,6 kilometer of 12 ronden van 7,5 kilometer af.

*GEEL – Vanavond (20.30 uur) maken The Juliets hun opwachting op het Grasplein aan Jeugdcentrum De Bogaard. Deze hippe rockstars breken het kot af met hun mix van bekende singalongs uit een ongezond breed gamma aan muziekstijlen: van ware rock anthems tot ballades van Bieber, van hakken op Kind Van De Duivel tot shaken op Bruno Mars. Alles wordt geserveerd met een pittig rocksausje.

Snuister tussen tweedehandsboeken aan kleine prijzen en geniet van de sfeer op de tweedehands boekenmarkt op zondag 31 juli van 13 tot 17 uur in het stadscentrum.

*NIJLEN – De Gezinsbond organiseert morgen zaterdag een familiepretnamiddag in ‘t Hofke (park Tibourschrans, Tibourstraat). Om 14 uur is een wedstrijd zaklopen voor families, er staan twee springkastelen, er is een zomerterras, een speeltuin, minigolf, je kan kubb spelen of deelnemen aan de grote route van de zomer-fotozoektocht van de Gezinsbond. Info: https://nijlen.gezinsbond.be/

*PUTTE – Op zondag 31 juli vindt de vijfde editie van het Na-Tourdernycriterium plaats. Belangrijkste deelnemer is Jasper Philipsen. Naast een Elite Vrouwenkoers staat er ook een FUN-wedstrijd van Kopvrouwen op het programma. Het Na-Tourcriterium wordt om 14 uur op gang getrapt met de G-Wedstrijd. Om 15 uur staat de eerste reeks van de Elite Vrouwen het programma. Om 16 uur volgt de bedrijvenwedstrijd. Nadien beginnen de eliterenners eraan. De aankomst ligt op de Lierbaan, ter hoogte van Huis Verwilt. De renners worden voorgesteld en gehuldigd in het centrum, waar ook de start plaatsvindt.

*BONHEIDEN – Op zaterdag 30 juli vindt de vierde editie plaats van het festival Krank. Domein Krankhoeve wordt opnieuw omgetoverd tot een heus festivalterrein voor een ganse avond met de beste DJ sets van lokaal talent. Ook Funktastix zal Krank mee laten knallen. Vanaf 16 uur is iedereen welkom. Info kan je vinden op de website en facebookpagina van Sport & Jeugd Bonheiden.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten