• 22/05/2024

Ook district Antwerpen huldigde haar sportkampioenen

ANTWERPEN – Tijdens het sportgala gisteravond huldigden district Antwerpen en de sportraad alle sporters en sportclubs die in 2022 opvallende prestaties leverden. Ook de verdienstelijke clubleden en vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet. Deze editie konden sportclubs filmpjes inzenden om zich tijdens het gala op een leuke manier in de kijker zetten.

District Antwerpen vierde maar liefst 84 individuele sporters, acht portclubs en 49 teamprestaties tijdens het jaarlijkse sportgala in het Zuiderpershuis.

Naast de talrijke individuele sportprestaties werden er ook heel wat sportploegen gelauwerd voor hun mooie resultaten. De acht gehuldigde clubs (Wapper, Brabo, Ikiji Ryu, Borgerweert, Dosporta, KC Verde, Antwerp Orienteers en KAZSC waterpolo) leverden stuk voor stuk inspirerende teamprestaties. De gouden medaille van het gemengd Jiu Jitsu team Amber Grootjans en Natan Struyf is een mooi voorbeeld van zo’n sterk staaltje teamwork. Deze jonge snaken van vechtsportclub Ikiji Ryu werden Belgisch duo-kampioen bij de min-twaalf-jarigen.

Ook aanstormend sporttalent Camine Van Hoof (zie foto) zakte af naar het Zuiderpershuis. Als B-girl doet zij aan ‘breaking’. Sport Vlaanderen biedt haar een topsportcontract aan en geeft dit toptalent zo de kans om binnen een goede omkadering te werken aan haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘Er kwamen opvallend veel verschillende sportdisciplines aan bod tijdens deze editie van het sportgala. We hadden onder meer oog voor straffe prestaties binnen de zwemsport, hockey, waterpolo, voetbal, schoonspringen, gevechtssport, karate, skate, dans, bowling en atletiek.’

‘Een bewijs dat er veel sporttalent in ons district woont én dat we een rijk aanbod aan sportclubs en infrastructuur hebben. Elke laureaat was een trotse ambassadeur van zijn of haar sport. Ook extra dank aan alle vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor hun vereniging en zo ons district mee in beweging zetten.’

In de reeks bijzondere prestaties werden gehuldigd: BIFBB Belgium – Jan Quintelier, Belgisch Kampioen Men’s Physique +180m bodybuilding, Rhythm ’n’ Marathon Club vzw – Walter Rottiers (liep zijn 200ste marathon op de Linker Oevert Marathon 2022).

Verdienstelijke leden waren voor Wapper (G-sport)  Marc Vergauwen (twintig jaar voorzitter), Beerschot Atletiek Renée Wiesé (65 jaar jurylid bij de federatie), voor HC Olympia (Hockey) Roosje Timmermans (mede-oprichtster van de club, vijf jaar bestuurslid en 3,5 jaar secretaris en rrotse ambassadrice van de clubfilosofie ‘Hockey voor iedereen’) en voor Club Catch Arabe Libre (vechtsport, MMA)  Abdelouahid Abdellaoui (vier jaar  vrijwilliger en hulptrainer).

Er werden twee jubilea gevierd. Dosporta, een Antwerpse sportvereniging voor doven en slechthorenden bestaat 100 jaar. Deze club is vooral actief binnen de bowlingsport. Koninklijke Racing Kiel FC blaast ook 100 kaarsjes uit en faciliteert ondertussen vier  voetbalploegen op het Kiel.

Sporters moesten geen podiumplaats behalen om even in het spotlicht te staan. Tijdens het gala kregen clubs de kans om hun leden en werking te presenteren met een zelfgemaakt filmpje. In totaal werden er zeven blitse clubfilmpjes ingediend door SBA (Skateboard Academy Antwerpen), Sportpret, JESPO, Seikukan Karate, KLYC zeilschool, Willibies en Ikiji Ryu. Jiu Jitsu-club Ikiji Ryu kaapte de prijs voor het beste filmpje weg. (EM / Foto District Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten