• 23/05/2024

Ook burgerbegroting in Ekeren, online carnavalsshow tijdens krokusvakantie

EKEREN – Het district Ekeren start met een burgerbegroting. Dat betekent dat Ekerenaars vanaf nu ieder jaar over de uitgave van 10 000 euro mogen beslissen.

Het Ekerse districtsbestuur reserveert een deel van zijn jaarlijks budget zodat inwoners zelf kunnen beslissen wat ermee gebeurt. Wie projecten mag indienen en hoe er gestemd wordt, werd eveneens bepaald door de Ekerenaars zelf tijdens de Maak Ekeren Mee-sessies in het najaar van 2019. Ze konden toen hun mening geven over het kader van de Ekerse burgerbegroting. Die mening werd maximaal opgenomen.

Elke inwoner die minstens zestien jaar oud is, wordt opgeroepen om voor maandag 15 maart ideeën voor Ekeren in te dienen. Dat kan gaan van een extra bank in het park of een schommel tot een klein concert en meer groen in de straten. Alles is mogelijk. Er wordt in drie stappen gewerkt: ideeën indienen,  Ekerenaars kiezen, realisatie van de populairste ideeën. Alle voorwaarden om ideeën in te dienen zijn terug te vinden op www.ekeren.be/mijnidee. Het district Ekeren is na Antwerpen het tweede district dat met een burgerbegroting van start gaat.

Tijdens de krokusvakantie pakt district Antwerpen elke dag uit met een online carnavalsshow. Jonge Antwerpenaren, oftewel jonge A’pen, kunnen vijf dagen lang genieten van nieuwe filmpjes van de CarnavalA’pen. Zo kunnen ze van thuis uit mee knutselen, dansen en goochelen in hun leukste outfit.

Tom Van den Borne  (Groen, zie foto), districtsschepen voor jeugd: ‘Omwille van corona kunnen we dit jaar geen fysiek carnavalsfeest organiseren voor de kinderen in ons district. Gelukkig heeft district Antwerpen een leuk alternatief uitgewerkt en kunnen we de kinderen entertainen onder de noemer CarnavalA’pen. Tijdens de krokusvakantie verschijnt er elke dag een kort filmpje. In elke aflevering wordt er gedanst, leer je een nieuwe goocheltruc of maak je een leuk knutselwerkje. En aangezien het een carnavalsshow is, moedigen we alle jonge A’pen zeker aan om thuis hun leukste verkleedkledij aan te trekken.’ Tot en met vrijdag  verschijnen er elke dag filmpjes van de online carnavalsshow op de FacebookInstagram en YouTube van district Antwerpen.

CarnavalA’pen wil zoveel mogelijk kinderen een amusante krokusvakantie bezorgen. Daarom werden er via 96 basisscholen en alle lokale bibs 10 000 knutselflyers verdeeld. De flyer is momenteel verkrijgbaar in de bib of kan afgedrukt worden via https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/33fb1e3f-b059-4cb3-9a50-0a66e3d6c3a0/carnaval2021_A4_drukklaar.pdf. Voor de kinderen van de sociale huisvestingsmaatschappijen Woonhaven en ABC werden ondertussen al 1 000 knutsel- en feestpakketjes aan huis bezorgd.

De deelnemende kinderen kunnen hun outfits, knutselwerkjes en alle pas aangeleerde goocheltrucs en dansmoves delen via de hashtag #jongeApen.

Het filmpje verschijnt  elke dag van de krokusvakantie vanaf 10 uur op Facebook district AntwerpenInstagram district Antwerpen en YouTube district Antwerpen. Uiteraard kunnen ook kinderen van buiten het district de filmpjes bekijken en mee feesten. (EM / Foto District Antwerpen))

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten