• 27/05/2024

Kazach Alexander Bublik celebrates during a singles semi final match at the European Open Tennis ATP tournament, in Antwerp, Saturday 21 October 2023. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Onverwachte finale van European Open in Lotto Arena

MERKSEM – De finalisten van de European Open zijn bekend: Alexander Bublik (ATP 36, zie foto) en Arthur Fils (ATP 38) zullen vechten om de felbegeerde trofee van de European Open. Fils versloeg eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas na een razend spannende partij, Bublik kon de maat nemen van Marterer, na eveneens een match vol suspens.

In de Lotto Arena ontvouwde zich een epische halve finale tussen eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas en de negentienjarige sensatie Arthur Fils. De eerste set was een waar tennismeesterwerk.

Tsitsipas en Fils stonden gaven geen krimp en verplichtten elkaar om het beste tennis boven te halen: krachtige slagen, indrukwekkende rally’s en nauwkeurig spel aan het net hielden het publiek constant in de ban. De set werd uiteindelijk beslist in een zenuwslopende tiebreak, waarbij de jonge Fils met uiterste precisie de zege wist te behalen. Tennis van de bovenste plank.

In de tweede set zette Fils zijn indrukwekkende prestatie voort. Hij brak al vroeg door de opslag van Tsitsipas en hield stand. Bij 5-4 op Fils’ opslag leek de wedstrijd in zijn voordeel te kantelen.

Tsitsipas, bekend om zijn vechtlust, vocht terug en bracht de set weer in evenwicht tot 6-6. Dit resulteerde opnieuw in een adembenemende tiebreak. De spanning in deze tiebreak deed de zaal daveren.

Fils nam aanvankelijk een voorsprong, maar Tsitsipas gaf niet op en streed met alles wat hij in zich had. Uiteindelijk was het Arthur Fils die zijn koelbloedigheid behield en de wedstrijd met vastberadenheid en een indrukwekkend eindschot in zijn voordeel besliste. Met deze overwinning plaatst de negentienjarige Fransman zich voor de finale van de European Open na een grote portie drama en heroïek.

Eerder op de dag stond een ander spektakelstuk op het menu, waarin de Kazachse tennisser Alexander Bublik de Duitser Maximilian Marterer in de ogen keek. Ondanks het weerwerk die Marterer bood, slaagde Bublik erin zijn voorsprong vast te houden en eerste set in een definitieve plooi te leggen.

Marterer was vastberaden om terug te vechten. Hij gaf een indrukwekkende vertoning in zijn eigen servicegames. Opvallend was dat hij in de tweede set maar liefst drie matchballen wist te redden, waarmee hij de spanning op het veld tot het uiterste opdreef. De fans werden getrakteerd op enkele zenuwslopende momenten, terwijl Marterer zich moedig bleef verdedigen.

Helaas voor Marterer bleek de inspanning tevergeefs, want Bublik serveerde met overtuiging uit in het daaropvolgende spel om de wedstrijd te beëindigen. Bublik, die bekend staat om zijn vermakelijke spelstijl en krachtige opslagen, slaagde erin de overhand te houden in deze spannende halve finale. In elke set brak hij Marterer één keer, wat genoeg was om de overwinning veilig te stellen.

Een erg spannende dubbel sloot de avond af. De broertjes Tsitsipas speelden tegen Arneodo/Weissborn. Stefanos bleef zoals in het enkelspel goochelen met enkele prachtige slagen. Het was evenwel het duo aan de overkant van het net dat  de eerste set won met 6-4. In een evenwichtige tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen: 8-6 voor de Tsitsipasbroers, tijd voor een supertiebreak. Ook nu bleef het gelijk opgaan. Het werd uiteindelijk maar liefst 13-11, de broertjes Tsitsipas naar de finale.

Na de dubbelfinale Behar/Pavlasek tegen de broers Tsitsipas om 14 uur staat de enkelfinale gepland tussen Fils en Bublik (niet voor 16u30). (EM / Foto Tennium Belga)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten