• 18/07/2024

Ontmoetingsruimte De Cirkel in Herentals opent opnieuw zijn deuren

HERENTALS – Ontmoetingsruimte De Cirkel in campus Spiegelfabriek in Herentals heeft door de coronacrisis zijn deuren meer dan een jaar moeten sluiten. Een behoorlijke tegenvaller voor de vele bezoekers die regelmatig langs kwamen voor een babbeltje, wat gezelschap, een koffietje of om deel te nemen aan één van de activiteiten. Vanaf dinsdag 31 augustus zijn ze opnieuw open en dat laat het team van de dienst gelijke kansen en preventie niet ongemerkt voorbij gaan.

Iedereen mag langskomen in de gezellige ontmoetingsruimte in campus Spiegelfabriek. Voor elke bezoeker is er een gratis drankje, een vers stuk gebak en een goodiebag. Er zijn doorlopend volksspelen. Pannenkoeken, soep en andere lekkernijen worden verkocht tegen democratische prijzen en er is een infostand over de activiteiten en demonstraties van de workshops.

Tijdens de openingsweek is men geopend op dinsdag 31 augustus van 13 tot 17 uur, op woensdag 1 september van 10 tot 17 uur en op donderdag 2 september van 10 tot 17 uur.

Ook de ‘buren’ zijn open: het openbaar computerlokaal ’t Peeseeke geeft demo’s en info, de sociale kruidenier brengt info over de werking. Hier kunnen mensen komen winkelen die zijn doorverwezen door de stedelijke sociale dienst Kringwinkel Zuiderkempen. De winkel is geopend van 9u30 tot 17 uur.

Er zijn speelBabbels van Huis van het Kind, ontmoetingsmomenten voor kindjes tot vier jaar samen met hun ouders of grootouders en dit op dinsdagvoormiddag. Meer info bij an.van.mechelen@regioneteland.be.

Bij ‘Moeder-Taal’ komen anderstalige mama’s Nederlands leren. Ze mogen hun kindjes jonger dan drie jaar meebrengen en dit op maandag- en vrijdagvoormiddag. Meer info via het voorgaande e-mailadres.

De Cirkel is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is op dinsdag tussen 13 en 17 uur, woensdag en donderdag tussen 10 en 17 uur. Je kan er de krant lezen, mensen ontmoeten of een gezelschapsspel spelen. Je kan er ook deelnemen aan één van de workshops:

*Naailessen op maandagnamiddag. Per les betaal je één euro.

*De Wollies: samen haken en breien op donderdagnamiddag. Je kan gratis aansluiten en misschien meewerken aan ‘De warmste kerstboom.’ De Wollies willen immers de hoogste gehaakte kerstboom ter wereld maken.

*Iets met snaren: je kan op vrijdagnamiddag gezellig muziek spelen met andere muzikanten. Je moet je eigen instrument meebrengen. Deelnemen is gratis.

De Cirkel is een initiatief van de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie. De medewerkers zijn Yuka, Helene, Martine en Stefan. Het team wordt ondersteund door heel wat vrijwilligers. Zin om te komen helpen? Kom langs tijdens de openingsweek. (EM) / Afbeelding FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten