• 21/05/2024

Ruimte voor een praatje

Ontmoetingsplaats Vzw De Dorpel in Herentals biedt groeikansen aan mensen in armoede

HERENTALS – Vzw De Dorpel is een ontmoetingsplaats met een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten. Vanmiddag hielden zij hun drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Bij vzw De Dorpel is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor en een gezellige babbel. Iedereen is er welkom ongeacht leeftijd of overtuiging.

De Dorpel wil zo mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden, onder meer langs educatieve activiteiten en projecten zoals vorming en scholing. De Dorpel werkt aan de eigenwaarde van mensen in armoede zodat ze voor zichzelf leren opkomen. Het is gelegen aan de Boerenkrijglaan in Herentals. Je kan er elke dag terecht van 9.30 uur tot 16.30 uur behalve maandag en zaterdag, zondag kan het van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Je kan er terecht voor:

*heb je nood aan een gezellige babbel bij een heerlijke tas koffie?

*kom genieten van een warme maaltijd aan een voordelige prijs.  Elke weekdag, behalve op maandag.  Let op: inschrijven vooraf is verplicht.

*heb je een nieuwe outfit nodig?  De shop is open op woensdag en vrijdag van 13.30  uur tot 16 uur.

*heb je interesse in de wereld van de computer?  Kom langs op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

*op woensdagavond (van 17.30 uur tot 19.30 uur) ondersteunt men iedereen die zijn lees- en schrijfproblemen wil aanpakken.

*op donderdag kan je creatief komen goochelen met woorden van 13.30 uur tot 16.30 uur.

*ben je graag creatief bezig?  Kom langs elke tweede en vierde donderdag van de maand van 13.30 uur tot 16.30 uur:

*bij vzw De Dorpel kan je ook gebruik maken van de wasmachine en droogkast (voor één euro) en kan je gratis douchen (met eigen materiaal, anders betaal je 0,50 euro)

*via kinderpraatjes en zo bevordert men het lezen van kinderen tussen vier en acht jaar, elke woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur.

*heb je hulp nodig bij je papieren? Wil je info over jouw rechten?  Kom gerust langs.

Je kan De Dorpel ook steunen. Met 50 euro kan men bijvoorbeeld zeven maaltijden per dag bereiden of een heerlijk kerstdiner klaarmaken voor vijf personen of Sinterklaas laten langskomen voor de kinderen.  Je kan je bedrag storten op rekeningnummer BE64 0011 9552 0552 van De Dorpel vzw. Als je hen steunt geniet je een belastingvermindering van 45 procent voor giften van minimum 40 euro. Vergeet niet je e-mailadres te vermelden. Dan bezorgt men niet enkel een fiscaal attest maar ook een digitaal krantje . Bellen mag je steeds op 014 21 40 73, mailen naar dedorpel@edpnet.be

 

Adrie de KOK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten