• 20/06/2024

Ontmoetingsmoment Oekraïense vluchtelingen Mol, gratis naar Zilvermeer

MOL – Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen uit de gemeente Mol zijn elke donderdagvoormiddag welkom op een laagdrempelig ontmoetingsmoment. Tussen 10 en 13 uur staat de leeszaal van de bibliotheek open om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Verschillende gemeentelijke diensten lichten tijdens deze momenten hun werking toe. De eerste editie vanmorgen telde negen deelnemers.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘ De ontmoetingsmomenten komen op vraag van de Oekraïners en de gastgezinnen zelf, om hun netwerk uit te breiden en anderen te ontmoeten. Het gemeentebestuur wil hier zo goed mogelijk aan tegemoet komen. Onze dienst samenlevingsopbouw ontwierp een flyer om het initiatief zo breed mogelijk te verspreiden. Ben of ken jij iemand die Oekraïners opvangt? Iedereen is welkom.’ Het eerste ontmoetingsmoment vanmorgen was al meteen een succes. Acht Oekraïense mama’s en één dochter kwamen langs en leerden elkaar kennen. Enkele geëngageerde gastgezinnen stonden klaar om te tolken en de gezinnen wegwijs te maken in Mol.

Op zaterdag 2 en zondag 3 april gaat het nieuwe toeristische seizoen van start. Een gelegenheid om het Zilvermeer in Mol eens vanuit een andere hoek te bekijken. Vraag aan de kassa een flyer met daarop een uitgestippelde route en ga op verkenningstocht. Om je extra te verwennen, zetten de horecazaken hun beste beentje voor.

Dit weekend kan je de attracties gratis ontdekken. Geniet van een partijtje minigolf of leef je uit op de go-carts. Liever ronddobberen op het water? Dat kan. Maak kennis met waterfietsen en roeiboten. Met je speurkaart doorkruis je het domein op zoek naar paaseitjes. Kan je alle kleurrijke eitjes vinden in de speeltuinzone? De zoektocht loopt van vrijdag 1 tot en met zondag 24 april in het Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2. Deelnemen kost vier euro bij online aankoop of vijf euro aan de kassa. Kinderen jonger dan zes jaar speuren gratis. Tijdens het openingsweekend op 2 en 3 april geniet je van gratis toegang. Download de speurkaart op www.zilvermeer.be.

.Vanaf vrijdag 1 april heten Stephanie en Ives je welkom in Sportbeat Time, de nieuwe horecazaak bij zwembad Vita Den Uyt. Naast de knabbels en babbels in de bistro, focussen zij meer en meer op take away, zodat je in de zomer aan het buitenzwembad op je handdoek kan genieten van een snack en een drankje. Je kan binnenkort ook regionale sportwedstrijden volgen in de bistro. Op weekdagen openen zij de deuren van 11 tot 23 uur, in het weekend van 9 tot 21 uur.

De openingsuren van de dienst toerisme, Markt 1a, worden van vrijdag 1 april tot eind september opnieuw uitgebreid. De dienst is op zaterdag, zondag en op feest- en brugdagen doorlopend open van 10 tot 15 uur. Van maandag tot en met vrijdag ben je welkom van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Hans De Groof (N-VA), schepen voor toerisme: ‘Het voorjaar is met zijn feestdagen en verlengde weekends toeristisch een belangrijke periode. Heel wat fietsers en wandelaars gaan op pad en onze recreatieparken zijn goed bezet. Redenen genoeg om al vanaf april de dienst toerisme extra te openen tijdens de weekends en op feest- en brugdagen. Om ook de ‘septembertoeristen’ nog een goede service te bieden, gelden de ruimere openingsuren tot eind september.’ (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten