• 24/05/2024

Ontdek tijdens de krokusvakantie duizenden sneeuwklokjes in arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in Arboretum Kalmthout. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken.

Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken de grote verscheidenheid van sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en tijdens de verzamelaarsdag op zaterdag 10 februari.

Het bloeiseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken in Arboretum Kalmthout, waar ze elk jaar prachtige, witte bloementapijten vormen.

Een uitgestippelde wandelroute leidt je langsheen verschillende soorten sneeuwklokjes (Galanthus), want ze bestaan in duizenden soorten en variëteiten.

Onderweg kom je meer te weten over het sneeuwklokje en de uitgebreide collectie van het arboretum.

Op meerdere plekken in de tuin zijn er installaties te zien met dit prachtige winterbloeiertje. Zo zullen er in het tuinprieel de Gloriëtte en in de Oude Loods met sneeuwklokjes gevulde jardinières, antieke bollenvazen en sneeuwklokjesglazen te bewonderen zijn.

De sneeuwklokjes bloeien van 10 tot en met donderdag 29 februari. Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Op zaterdag 10 februari verwent Arboretum Kalmthout de échte liefhebbers of galanthofielen met een sneeuwklokjesverzamelaarsdag.

Op de sneeuwklokjesverkoop met gespecialiseerde kwekers en standhouders uit binnen- en buitenland kun je erg bijzondere exemplaren op de kop tikken.

De meeste verkopers bieden hun sneeuwklokjes aan als een bloeiend bloembolletje in the green met het bladloof eraan vast, of klokje per klokje wanneer het om echte zeldzaamheden gaat.

Prijzen kunnen sterk variëren, van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s voor de gewilde exemplaren.

En ook in het eigen plantencentrum zijn er volop sneeuwklokjes en andere lentebloembollen te vinden.

In de namiddag geeft experte Anne Repnow een lezing over haar passie voor sneeuwklokjes en over haar manier van sneeuwklokjes kweken.

In een reeks schitterende foto’s toont ze enkele favorieten uit eigen collectie en vertelt ze erbij wat naar haar mening een sneeuwklokje zo speciaal maakt.

Je kan sneeuwklokjes kopen van 11 uur tot 16.30 uur. De lezing – in het Engels – is van 14 uur tot 15.30 uur.

Daarvoor betaal je 7,5 euro of vijf euro met een jaarkaart.  Tickets voor de lezing op de verzamelaarsdag koop je best vooraf, online of aan de balie. De toegang tot de sneeuwklokjesverkoop is inbegrepen in je ticket voor de tuin. (EM / Foto’s Arboretum Kalmthout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten