• 14/06/2024

Ontdek in augustus met je kinderen de hele wereld in arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Zin om deze maand de kinderen zorgeloos een stukje van de wereld te laten zien? In Arboretum Kalmthout reis je zonder gedoe en coronatesten alle continenten van de wereld af in een speelse zomerspeurtocht voor het hele gezin.

Er groeien planten uit de hele wereld in de tuin van Arboretum Kalmthout. Op vaak duizenden kilometers van hun oorspronkelijke leefgebied doen ze het in Kalmthout bijzonder goed. Sommige zijn zelfs meer dan 165 jaar oud. Ooit al eens bananenplanten van zes meter hoog gezien of een bamboewoud doorkruist? Of Australische boomvarens, blauwe Kaapse Lelies en Zuid-Amerikaanse apenbomen van dichtbij bewonderd? Het zijn maar enkele van de vele exotische planten die je deze maand in het botanisch paradijs van Arboretum Kalmthout kunt komen ontdekken. Een vakantie in eigen land was nooit eerder zo exotisch.

Kleine wereldreizigers krijgen bij vertrek een reisset: een paspoort, een wereldkaart en een potloodje waarmee ze het arboretum worden ingestuurd. Ze kiezen zélf welk continent ze het eerst bezoeken, waar ze vervolgens naartoe gaan en hoe hun wereldreis verder verloopt. Van Afrika tot in Amerika over Azië? Of liever eerst Europa en zo naar Antarctica en Oceanië? In elk continent vinden de wereldreizigers opdrachten, spelletjes, uitdagingen en sportoefeningen. Lossen ze die goed op, dan stempelen ze hun paspoort af aan de stempelpost en reizen ze verder naar hun volgende bestemming.

Pas als het paspoort in élk continent afgestempeld is, is de wereldreis voltooid. Omdat reizen vermoeiend kan zijn, mogen de kinderen hun reis ook opsplitsen en hem op een andere dag van de grote vakantie verderzetten. Kinderen jonger dan twaalf jaar bezoeken de arboretumtuin gratis. Het enige wat ze opnieuw in hun reiskoffertje steken, is hun wereldkaart en paspoort. Na afloop krijgen de wereldreizigers een superleuke vakantiekleurkaart mee naar huis.

Je kan de wereldreis elke dag van 10 tot 17 uur maken en dit tot dinsdag 31 augustus in Arboretum Kalmthout, Heuvel 8. Toegangsprijzen voor de tuin zijn: volwassenen zeven euro, senioren zes euro, studenten vijf euro, jaarkaart- en museumpashouders en kinderen jonger dan twaalf jaar gratis. De zomerspeurtocht is ideaal voor kinderen tussen vier en twaalf jaar en hun familie. Een wereldreisset kost  2,5 euro en is aan de balie te verkrijgen.

Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout verschillende maatregelen. Kijk op www.arboretumkalmthout.be voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 meter  van de ingang van Arboretum Kalmthout. De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein. Er is een eigen parking en een extra parking aan NMBS station Kalmthout. (EM / Foto Arboretum Kalmthout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten