• 19/07/2024

Ontdek de wereld zaterdag in Geel, geld voor ‘Help Brandwonden Kids’ in Mol

GEEL – Op zaterdag 17 juni vindt het jaarlijkse Wereldfeest van ‘t Origineel plaats, een bruisend evenement in het stadspark van Geel dat de diversiteit en rijkdom van het multiculturele verenigingsleven in de stad viert. Het Wereldfeest is een uitgelezen kans om kennis te maken met verschillende culturen, te genieten van eten en van een dag vol entertainment voor jong en oud.

Het Wereldfeest van ‘t Origineel brengt een scala aan verenigingen samen die de culturele diversiteit van Geel vertegenwoordigen. Dit jaar zullen de volgende verenigingen aanwezig zijn: Afrazeuri, Unie van de Afrikaanse Gemeenschap, Bondru, Watandaar, Islamitisch centrum, Indimaj vrouwen, Oemma scouting, Volga, Kyrgyzstan, Eritrese gemeenschap, Sentimiento Latino en Refuchances.  Shrifa Bouchenaoui zet samen met ‘t Origineel en enkele Geelse verenigingen haar schouders onder dit Wereldfeest.

Shrifa: ‘’t Origineel is een koepelorganisatie van verschillende multiculturele verenigingen. Elke vereniging van ’t Origineel doet elk jaar een activiteit met een andere vereniging zoals scouts of KWB. Daarna organiseren we samen een Wereldfeest in het stadspark. Zelf ben ik al enkele jaren actief lid van de vereniging Indimaj Vrouwen. Wij organiseren kookworkshops, theeceremonies, sporten en culturele uitstappen. Met het Wereldfeest brengen we de Geelse en multiculturele verenigingen dichter bij elkaar. Iedereen is van harte welkom.’

Bezoekers kunnen zich verheugen op een wereldmarkt met een overvloed aan artisanale producten, culturele maaltijden en drankjes. De wereldkeuken biedt een smakelijke reis door verschillende culinaire tradities. Van exotische specerijen tot desserts, er is voor elk wat wils. Verder kunnen bezoekers zich laten verwonderen door diverse optredens die gedurende de dag plaatsvinden tussen 13 en 18 uur.

Naast de culinaire hoogstandjes en optredens biedt het wereldfeest ook tal van activiteiten voor jong en oud. Er is een springkasteel, een Marokkaanse berbertent, vuurspuwen, grime, kaligrafie, henna en een speeltuintje voor de kleintjes. Het entertainment zal niemand onberoerd laten. Het hoogtepunt van het wereldfeest is de avondparty met DJ’s, waar bezoekers kunnen dansen op de ritmes van verschillende culturen en de festiviteiten in stijl kunnen afsluiten. Het Wereldfeest van ‘t Origineel vindt plaats in het stadspark en de toegang is gratis voor iedereen. Van 12 tot 24 uur geniet je van een dag vol kleur, smaak en feestelijkheden die het multiculturele verenigingsleven te bieden heeft.

De kinderraad van Mol overhandigde gisteren een cheque van 1.374,80 euro aan de vzw Help Brandwonden Kids. De cheque was het resultaat van de succesvolle kinderfuif die de kinderraad op zondag 28 mei in Zaal Den Donk organiseerde. Heel wat kinderen kwamen mee fuiven en droegen zo bij aan dit mooie bedrag.

 Yvo Geerts nam vanuit Help Brandwonden Kids de cheque in ontvangst. Hij vertelde de kinderen waar de vzw het geld voor zal gebruiken. Daarna sloot de kinderraad het werkjaar feestelijk af met pizza’s gebakken door een papa van een kinderraadslid.

 Help Brandwonden Kids vzw ondersteunt kinderen met brandwonden en hun gezin. De vzw biedt onder meer financiële hulp aan gezinnen van brandwondenpatiënten in nood en maakt middelen vrij om het verblijf van de kinderen in de Belgische brandwondencentra zo aangenaam mogelijk te maken en ook bij revalidatie in een revalidatiecentrum of thuis. (EM / Foto Nancy Vermeylen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten