• 18/04/2024

Ontdek de wereld (Herentals), shoppen zonder auto (Ekeren), jaarmarkt (Nijlen)

HERENTALS – Herentals telt meer dan 115 verschillende nationaliteiten. Zestien procent van de inwoners heeft een herkomst in het buitenland. Wie zijn deze mensen en waar komen ze vandaan? Waar kunnen ze terecht? Wat verwacht de stad van hen? En wat verwachten zij van de stad? Hoe kan men van een stad een plek maken waar iedereen zich thuis voelt? Op donderdag 21 april kan je het te weten komen.

Bart Michiels (CD&V), schepen voor sociale zaken: ‘Met concrete cijfers en verhalen vertellen we meer over nieuwkomers in Herentals. Aan de hand van enkele projecten verduidelijken we hoe het samenleven in onze stad een duwtje kan krijgen. Na de toelichting kan je  kennismaken met de organisaties die de nieuwe Herentalsenaren begeleiden.’

Programma: 18.45 uur: onthaal, 19 uur: welkomstwoord, 19.15 uur: intro door Agentschap Integratie en Inburgering, 20 uur: meet and greet met verschillende organisaties, 21 uur: receptie. Schrijf je in voor dinsdag 19 april via www.herentals.bibliotheek.be/agenda/infoavond-ontdek-de-wereld-herentals, aan de balie van de bibliotheek, via gelijke.kansen@herentals.be  of via 014 24 66 43.

Deze avond vindt plaats in het kader van Wereldtals en in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering.

Het district Ekeren trapt opnieuw de campagne ‘In Ekeren winkel ik met mijn …’ af.

Met ‘In Ekeren winkel ik met mijn …’ wil het bestuur de Ekerenaar aanmoedigen om in Ekeren te winkelen én zijn boodschappen vaker met de fiets of te voet te doen. De campagne loopt tot en met zaterdag 11 juni.

Marc Elseviers (N-VA), schepen voor lokale economie: ‘Het bestuur hecht veel belang aan een sterke winkelkern. Naast de zorg voor een aangenaam en veilig winkelcentrum, hoort daar ook de stimulans om lokaal te winkelen bij.’

‘Iedere Ekerenaar die zijn inkopen met de fiets of te voet bij een plaatselijke (deelnemende) handelaar doet, krijgt een stempel op een stempelkaart. Per volle spaarkaart die de klant inlevert, maakt hij kans op één van de vele prijzen. Een lijst met deelnemende handelaars is te vinden op www.ekeren.be.’

Op Paasmaandag 18 april vindt de 66ste editie van Nijlen Jaarmarkt plaats in de dorpskern van de gemeente en dit van 9 tot 14 uur.

Er is markt en kermis, samen met de traditionele ezelkeuring, Belgisch trekpaard, Shetland pony’s, pony’s buiten stamboek, witblauw vee, schapen, geiten, pluimvee, kleinvee, honden (gekeurd zowel op schoonheid als op gehoorzaamheid), Fjordenpaarden,… Onder opvallende pagodetenten, op het Nijlens Kerkplein verzamelen lokale ondernemers om hier hun streekproducten voor te stellen. De Nijlense jaarmarkt is een initiatief van Lokaal Bestuur Nijlen. De toegang is gratis. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten