• 12/07/2024

Ontdek de groene open ruimte op Zuidranddag in 8 gemeenten en in Wilrijk

WILRIJK –Op zondag 10 oktober, tussen 14 en 18 uur,  beleef je de Antwerpse Zuidrand als nooit tevoren. Kom de natuur, het bos, de beekvalleien, de landbouw en de rijke geschiedenis en cultuur verkennen. Van een kinderzoektocht, geleide wandelingen en mini-concertjes tot een boerderijbezoek of proeven van heerlijke streekproducten. Er zijn activiteiten voor jong en oud en dit in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Kontich, Hove, Lint, Duffel, Borsbeek en Boechout en het district Wilrijk. Een overzicht:

*Ontdek de vallei van de Kleine Struisbeek in Groen Neerland (Wilrijk). Geleide wandelingen starten om 14 uur aan de Kleine Doornstraat 36. Inschrijven is niet nodig.

*Ontdek het jonge bos in de vallei van de Wullebeek (Aartselaar). Vertrek van de wandelingen om 14 uur aan De Reukens. Inschrijven bij hiljans@hotmail.com.

*Ontdek de Zuidrandreuzen in het cultureel centrum ’t Aambeeld in Aartselaar. Doorlopend zijn er reuzenvertellingen voor kinderen, reuzenspelletjes, een expo over de reuzencultuur,…

*Proef van streekproducten in Hof ter Linden in Edegem, Drie Eikenstraat 5.

*Ontdek de Edegemse Beekvallei. Start van de wandelingen om het uur en dit vanaf 14 uur aan de Kontichstraat/Boniverlei. Inschrijven is niet nodig.

*Graaf in het verleden tijdens de archeologiedagen (ook op zaterdag 9 oktober) in Aartselaar en Kontich.

*Wandel mee door Schapenhagen en de Oude Spoorwegberm in Kontich.  Er is tevens een fotosafari. Start elk uur  aan Pauwhoevestraat 14. Inschrijven hoeft niet.

*Ontdek wat er leeft in de Babbelse Plassen aan de Boskapelweg in Kontich.

*Neem om het uur deel aan geleide wandelingen in het Natuurgebied Babbelbeekse Beemden in Duffel. Vertrek aan de Bremstraat.

*Beleef de vallei van de Lachenebeek op de grens Hove/Lint. Vertrek om 14 uur aan de Stroylandhoeve, Boshoekstraat 99, Hove. Inschrijven hoeft niet. Verder tal van activiteiten voor kinderen waaronder een landbouwbeleving op de Gasthuishoeve aan de Boshoek.

*Wandel zeven kilometer door de Koude Beekvallei in Mortsel en Borsbeek en Fort 3 Borsbeek. Samenkomst om 14 uur aan de Frans Beirenslaan 2A in  Borsbeek. Inschrijven via  . https://www.dezuidrand.be/de-zuidranddag-borsbeek-mortsel. (zie foto)

*Ontdek de Molenbeekvallei in Boechout. Vertrek om 14 uur aan Kapel Don Bosco, Broechemsesteenweg 100, Vremde. Geen inschrijving nodig.

*Bezoek vanaf 13 uur de Stenen Molen in Boechout.  Alle verdere info van alle activiteiten op https://www.provincieantwerpen.be/leefmilieu.html. (EM / Foto Mie De Backer)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten