• 27/05/2024

Ontdek alle Kempense N-VA-kandidaten voor 9 juni + nieuws uit Mechelen en Willebroek

TURNHOUT – N-VA arrondissement Turnhout heeft zijn lijsten voor de verkiezingen voor het Vlaamse, federale en Europese parlement, die worden gehouden op zondag 9 juni, klaar.

Dorien Cuylaerts (43, zie foto), burgemeester van Rijkevorsel, staat op de vierde plaats voor de kamer. Gedeputeerde Mireille Colson (46) uit Herselt bekleedt de zevende plek. Andere kandidaten: Bart Smans (43) uit Beerse op plaats elf, Pieter Cowé (30) uit Geel op plaats vijftien en Vincent Goossens (30) uit Lille op plaats negentien. Ook de 23ste plaats is voor iemand uit de Kempen maar die is nog niet toegekend.

Opvolgers zijn Katrijn Van Riet (52) uit Westerlo op de tweede plaats, Stijn Janssens (31) uit Herentals op de vijfde plaats, Greet Van Tiggelen (54) uit Mol op de negende plaats en Dries Van Hoof (43) uit Hulshout op de twaalfde plaats.

Op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen staat Paul Van Miert (58), burgemeester van Turnhout, op de derde plaats. Plaats zeven is weggelegd voor Koen Dillen (61), provincieraadslid uit Mol. Andere kandidaten: Pascal Van Nueten (52) op plaats twaalf, Nathalie Obbers (38) uit Kasterlee op plaats veertien, Gwen Verbeek (45) uit Oud-Turnhout op plaats zeventien, Barbara Rommens (37) uit Dessel op plaats 22, Tinne Wouters (43) uit Vosselaar op plaats 26 en de jongste kandidaat, Siebe Van Hout (23) uit Balen op plaats 30.

Opvolgers zijn An Hermans (44) uit Arendonk op de tweede plaats, Dag Pas (43) uit Olen op de zesde plaats, Mathias Mols (26) uit Laakdal op de tiende plaats, Jan Eeman (58) uit Meerhout op de veertiende plaats en ouderdomsdeken Magda Boeckx (65) uit Herenthout op de zestiende plaats.   

Kris Van Dijck (60), burgemeester van Dessel, staat als derde op de Europese lijst. Peter Keymeulen (53) uit Herselt is zevende opvolger.

*MECHELEN:  De stadslijst Voor Mechelen deelt koffie uit aan passanten om rechtstreeks met bewoners in gesprek te gaan. Pia Indigne: ‘Vanuit mijn eigen onderneming weet ik dat een goed idee en een goede dag, vaak begint met een lekkere koffie. En vanuit mijn politiek engagement weet ik dat onze stad nog uitdagingen kent die we samen met de Mechelaars moeten aanpakken. Eén plus één is twee. We staan de komende week aan het station van Nekkerspoel en het centraal station om de mensen een lekkere koffie te geven. Mensen kunnen hun ideeën voor onze stad doorsturen via een QR-code op de beker.’ Faysal El Morabet: ‘Wanneer je een evenement organiseert zie je vaak dezelfde mensen. Daarom is deur-aan-deur gaan en letterlijk de straat op gaan zo belangrijk. We willen zoveel mogelijk mensen spreken. Luisteren naar hun bezorgdheden, maar ook naar hun oplossingen.’

*WILLEBROEK: Vandaag kondigde Serkan Bozyigit (zie foto hierboven) zijn kandidatuur aan op de elfde plaats voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement. De elfde plaats op de N-VA-lijst in de kieskring Antwerpen is een strijdplaats om in het Vlaams Parlement verkozen te geraken. Bozyigit: ‘Met een sterk geloof in de noodzaak van een krachtige vertegenwoordiging op bovenlokaal niveau voor Willebroek en de regio, ben ik vastbesloten om hun belangen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement. Dankzij mijn achtergrond en ervaring in het onderwijs, integratie en jongeren geloof ik samen met de N-VA dat de juiste beslissingen kunnen genomen worden die een positieve invloed hebben op de toekomst van Vlaanderen en onze regio.’ Bozyigit  werkt momenteel als raadgever bij minister van Onderwijs en partijgenoot Ben Weyts. (EM / Foto’s N-VA en Voor Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten