• 21/06/2024

Ontdek 350 soorten ‘plezante en uitzonderlijke planten’ in de Waagnatie

ANTWERPEN – Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli is er de POP-UP PUP in de Antwerpse Waagnatie. PUP is een reizend pop-up concept met Plezante & Uitzonderlijke Planten. Waagnatie op de Rijnkaai wordt omgetoverd in een jungle met meer dan 350 verschillende soorten plantjes. PUP brengt gegarandeerd voor elk wat wils, helemaal vers van de kwekers. Of je nu een philodendron, calathea, alocasia, … zoekt, PUP brengt het voor je mee. Ook de zeldzame variant van de Monstera Adansonii gaat mee. Die ging eerder in België over de toonbank voor 1 700 euro.

PUP is een reizend pop-up concept en doet verschillende steden aan. De pop-up van planten had eerder al succesvolle edities in Gent, Roeselare, Hasselt, Brussel (zie foto) en Leuven met méér dan 3 000 plantenliefhebbers per weekendeditie. De plantjes staan geordend per juiste standplaats en zijn voorzien met een uitleg over de juiste verzorging.

Bovendien staat het team van PUP klaar met raad en daad over de kamerplanten. Ook wie prangende vragen heeft over zijn groene kamerplant, kan zijn oor te luisteren leggen bij één van de medewerkers van PUP. Van plantjes kijken, word je ook dorstig. Bocadero zorgt voor een droogje en natje.

De millennials van vandaag zijn gek op planten. Het gaat niet om één enkele sanseveria of cactus op de vensterbank. Neen, de millennials houden van een volle, groene kamer. Bloomberg liet het eerder ook al weten. De millennial houdt van groen in huis. De organisatoren van PUP zijn uit hetzelfde hout gesneden; jong en plantparents van meer dan 134 planten in huis.

Planten in huis zorgen voor gezelligheid en meer leven. Wie zich laat omringen door de natuur, kan gemakkelijker ontstressen. Een natuurlijke omgeving heeft een therapeutisch potentieel. Vandaag is de nood ook hoog aan een rustige plek. En daar zorgen plantjes voor. Daarnaast zuiveren planten ook de lucht en helpen ze de vochtigheidsgraad op peil te houden.

Het aanbod bestaat uit groene kamerplanten. De populaire philodendrons, calathea’s en alocasia’s zijn van de partij. Toch gaan er heel wat minder bekende, maar uiterst bijzondere soorten mee op zwier naar Antwerpen.

Het grote voordeel van deze kortstondige pop-up is het grote aanbod en de versheid van de plantjes. De organisatie gaat immers continu op zoek naar nieuwigheden in het kwekerslandschap en haalt ze vlak voor de pop-up op in de serres. De band met de kweker staat dan ook centraal.

‘Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven’, zegt de organisatie. De Belgische sierteelt voorziet 66 procent van het aanbod, waarbij ook een aantal Antwerpse kwekers vertegenwoordigd zijn.

Inschrijven is deze keer niet nodig, het pand is groot genoeg om alles op en top veilig te laten verlopen. Daarnaast zorgen de plantjes uiteraard voor een zuivere lucht. (EM / Foto PUP)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten