• 23/04/2024

‘Ondrejka is een polyvalente speler. Dat is niet altijd een voordeel. Ook voor hem niet’

DEURNE – Antwerp FC heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen met het kleinste verschil. Een schoonheidsprijs verdiende de thuismatch tegen Cercle Brugge niet. Er werd bijzonder gegroepeerd gespeeld, Cercle verdedigde stug, ook na het enige doelpunt – een owngoal van Daland in de 43ste minuut. Niettegenstaande de West-Vlamingen ook na de rust hun spel niet veranderden gaat hen dit tegen mindere tegenstanders beslist wél punten opleveren.

Eén ding is zeker. Jacob Ondrejka (20, zie foto) heeft nu al twee wedstrijden – de Supercup tegen KV Mechelen inbegrepen – bewezen dat hij een toptransfer is voor Antwerp. Trainer Mark Van Bommel: ‘Hij is een heel vervelende speler voor de tegenstander. Hij kan dribbelen, kan wegdraaien, heeft een goede trap bij standaardsituaties. Hij is polyvalent. Ik denk dat ik dan meer dan genoeg over hem heb gezegd.’

Of Ondrejka na zijn twee goede prestaties op de ‘tien’ blijft staan of hij opnieuw naar de flank verhuist, zijn favoriete positie? ‘Dat is het voordeel dat ik net aanhaalde. Hij kan aan de zijkant spelen, op de tien en ik denk dat hij zelfs in de spits kan meedraaien. Ik weet nog altijd niet wat zijn beste positie is. Dat is vaak het lastige, ook voor de speler zelf. Je weet niet wat zijn favoriete plek is. Dat is zowel een voordeel als een nadeel voor zo’n speler want een trainer kan altijd met hem schuiven. Mij moest je niet als rechtsbuiten neerzetten.’

Ondrejka zelf was tevreden over zijn wedstrijd. ‘Ik probeer datgene te doen waar ik goed in ben. Ik ben blij met mijn prestatie en ik ben tevreden voor het team. De enige goal kwam tot stand na een schot van mijzelf. De bal zou sowieso in het doel beland zijn. Ik heb de beelden nog niet bekeken maar voor hetzelfde geld zou dit mijn eerste competitiedoelpunt voor Antwerp geweest zijn. Ik heb het nog aan de scheidsrechter gevraagd maar die wist ook niet meteen wie gescoord had.’

‘Ik ben in een goed team terechtgekomen met goede fans. Het is echt plezierig om hier te spelen. We willen met zijn allen de Champions League spelen en we willen ons meten met de beste ploegen van de wereld. Als dat je doel is dan ben je verplicht om in die Champions League te geraken. Dat, plus zo hoog mogelijk eindigen in de competitie, wordt mijn doel voor dit jaar.’

‘Het was een moeilijke wedstrijd maar we hielden de drie punten in huis en vanaf dit moment kan het alleen maar beter worden. Ik had misschien wel een keer of twee kunnen scoren. Nu  ik centraal speel probeer ik zoveel mogelijk kansen voor anderen te creëren als mogelijk is. En bovendien probeer ik dan nog zelf te scoren. Voorafgaand aan het doelpunt kreeg Bataille de bal op de flank. Telkens er een aanval van ons kwam kreeg ik een duw in de rug van een Cercle-speler en daarom probeerde ik me die keer van hem te ontdoen. Dat lukte. Ik draaide bij hem weg en de voorzet van Jelle was perfect. Het is beter om terecht te komen in een ploeg die net landskampioen is geworden dan in een team dat het moeilijk heeft. Ik doe gewoon mijn ding op het veld. Uiteraard probeer ik een populaire speler te worden.’    

Over de wedstrijd was Van Bommel gedeeltelijk tevreden. ‘Ik ben erg content omdat we 1-0 hebben gewonnen tegen een tegenstander die moeilijk te bespelen is, die opportunistisch speelt door de bal te veroveren en hem vervolgens weer hoog in te brengen. Maar ik ben niet zo blij met onze de technische uitvoering. We hadden ze zoek moeten spelen maar nu kreeg je het pingpong-effect waarbij de bal op en neer gaat en van voor naar achter. Daar moeten wij veel beter mee omgaan. Maar we hebben verdiend gewonnen. We hebben best wat grote kansen gecreerd. We moesten het gewoon eerder afmaken. In de tweede minuut hadden we al kunnen scoren langs Ondrejka. Ik ben echt dat hij zo goed in het team past. Dat zegt veel over de manier waarop de andere spelers een nieuweling opnemen in de groep. Dat is mooi om zien en dat was ook de sterkte van dit elftal vorig jaar.’

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten