• 27/05/2024

Kelly Verheyen – Sébastien Hendrickx – Stijn Adriaensens – Joost Maes – Erik Van Geirt

Ondernemend Stadshart en Stad Turnhout zorgen samen voor een sfeervolle eindejaarsperiode

TURNHOUT  – Dankzij het enthousiaste team van Ondernemend Stadshart Turnhout (OST), geniet je dit jaar van een sfeervolle eindejaarsshopping in het levendige hart van Turnhout, ‘Wij kijken er reikhalzend naar uit om zowel de inwoners als bezoekers van Turnhout een sfeervolle shoppingervaring te bieden. ln samenwerking met Stad Turnhout hebben we een warm en uitnodigend programma samengesteld’ , zegt Sébastien Hendrickx, voozitter van OST. ‘We stellen vandaag met heel veel trots de eindejaarshoogtepunten van dé shoppingstad van de Kempen voor’.

De eindejaarsverlichting in het hart van de stad brandt al sinds 17 november. ‘leder jaar kijken wij uit naar het magische moment waarop de eindejaarsverlichting de straten en pleinen opfleurt. Zo genieten inwoners en bezoekers ten volle van een sfeervol bezoek aan Turnhout’, vertelt schepen Stijn Adriaensens (NV-A ). ‘Niet alleen de eindejaarsverlichting zorgt voor een sfeervol gevoel, OST toverde mee de winkelstraten om in een warme en gezellige wintersfeer, met onder andere 301 versierde kerstbomen’.
Morgen, zaterdag 2 december, wordt het startschot gegeven van de jaarlijkse eindejaarskraslotenactie. Bij diverse ondernemers in het stadshart kunnen bezoekers nog tot 10 januari 2024 meedingen naar de talrijke geldprijzen/cadeaubonnen. In de prijzenpot zit ondertussen al 4750 euro.

Nieuw dit jaar, is de kerstshopping op 8, 9 en 10 december. Om het kerstshoppen een extra gezellige dimensie te geven, slaan OST, Horeca Ondernemers Turnhout (HOT), en VIBO (Vrij Instituut voor Buitengewoon Onderwijs) de handen in elkaar. Samen organiseren zij een mini-kerstmarkt op de Grote Markt. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december kunnen bezoekers genieten van sfeervolle muziek en ondertussen genieten van een hapje en drankje.
En of dat nog niet genoeg is, brengt dit jaar de JOE- Pakjestruck op zaterdag 9 december extra magie naar de Grote Markt. ‘Met de samenwerking nodigen wij bezoekers uit om al vanaf 8 december te genieten van een knusse wintersfeer, ter voorbereiding op het Wintersalon’, vult Erik Van Geirt van HOT-e aan.

De openingstijden van de chalets op de mini-kerstmarkt zijn als volgt:
Vrijdag 8 december: 14.00 – 24.00 uur
Zaterdag 9 december: 10.00 – 24.00 uur
Zondag 10 december: 10.00 – 18.00 uur

Radiozender JOE lanceert voor de derde kerst op rij Pakje van je Hart, met als doel zoveel mogelijk kinderen die in kansarmoede leven, een vreugdevol kerstcadeau te bezorgen. Bekende gasten, onder wie Metejoor, Margriet en Celien Hermans zullen hun opwachting maken.

Tot slot nog dit: Tijd uit het oog verloren en/of nog geen cadeaus gevonden voor kerstavond? Op 24 december zetten diverse ondernemers in het Stadshart hun deuren wijd open. Op die manier kunnen bezoekers zelfs op kerstavond genieten van een hartelijke ontvangst, maar ook nog last-minute kerstinkopen doen. Binnenkort kan je ontdekken welke handelaars voor je klaarstaan op 24 december via www.turnhoutcityguide.be

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten