• 14/06/2024

Olen klaar voor schlager- en kleinkunstweekend, ook Noorderwijk feest

OLEN – Het laatste weekend van juli is het feest onder de velumtent in Olen-Centrum. Het feestweekend start op vrijdag 29 juli om 19 uur met het festival van het Vlaamse levenslied. Op zondag 31 juli vanaf 14 uur kan je onder de lindebomen weer komen genieten van de meest sfeervolle liedjes tijdens het kleinkunstfestival.

Maarten Cox van RTV opent het festival en zal het publiek opwarmen met een mix van swingende medleys en talrijke meezingmomenten. Om 20 uur is het de beurt aan De Pitaboys. Deze vrolijke bende, bekend van ‘Waar is da Feestje’, brengt muziek doorspekt met een hevige portie feestgedruis. Daarna mag je je klaarmaken voor een show van Wim Soutaer & Charles Van Domburg. Ambiance-nummers, van ‘Allemaal’ naar ‘Sexy als ik dans’ tot ‘Connemara’, passeren de revue. Om 22 uur neemt Belle Perez je mee naar Zuiderse oorden. Olenaar William Whopa zorgt voor het slotakkoord met een hele hoop covers van Nederlandstalige schlagers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Harley.

Op zondag wordt de spits afgebeten door de plaatselijke Kato, die zichzelf begeleidt aan de piano. Daarna is het de beurt aan ‘de Vlaamse Jukebox’, een vijfkoppige band die een selectie maakte van wat zij ‘de toppers’ van de Vlaamse muziek noemen. Van de overbekende hits van Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren ’70, van tekstuele pareltjes tot meezingers, … ze brengen het allemaal. Het publiek krijgt de kans om het programma mee te bepalen. Zo werkt dat nu eenmaal bij een jukebox. Met zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ in 2020 is de band rond Peter Vanlaet (zie foto) helemaal terug. Met meer dan 30 jaar ervaring is Mama’s Jasje en vaste waarde geworden.  ‘Zo ver weg’, ‘Een teken van leven’, ‘Doe het licht maar uit’, ‘Als de dag van toen’: ze komen ongetwijfeld allemaal aan bod.  Tickets kosten vijftien euro. Met dit ticket kan je zowel naar het schlagerfestival als naar het kleinkunstfestival. Tickets zijn te koop via www.keizerkarelolen.be, aan het onthaal van het gemeentehuis (Dorp 1), bij Vrije Tijd (Lichtaartseweg 9) of bij de bibliotheek (Oevelseweg 24) in Olen.

De Gemeenschapsraad van Noorderwijk pakt deze week uit met het loopevenement Ronde van Noorderwijk en Noorderwijk Feest. Vier wijken (Koningsveld, Wijk 3 Noorderwijk, Morkhoven en Dorekesduipt) organiseren vanaf vanavond om beurten elke avond (telkens vanaf 19 uur) om beurten een rit. De finale wordt betwist op zondag op het Dorpsplein. Een dag eerder, op zaterdag, 30 juli, wordt er niet gelopen maar is er Noorderwijk Feest.

Van 10 tot 17 uur is er een is een hobby- en ambachtenmarkt met meer dan 110 standhouders op de Ring en de Ghellincklaan. Van 10 tot 18 uur opent het dorpsplein een zomerterras met live muziek en springkastelen. Er zijn wandeltochten van vijf, tien en twintig kilometer.  Inschrijven doe je tussen 8 en 14 uur aan de feesttent. Je betaalt vijf euro per persoon, een consumptie en verzekering inbegrepen. Bij de tochten van tien en twintig kilometer zijn rustpunten voorzien.

Straattheater Sulky M1, al goed voor optredens in vijftien landen, geeft voorstellingen om 11 en 14 uur. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend zang- en dansoptredens op het zomerterras. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten