• 15/04/2024

Nutskasten Neerland aangepakt, werken in Aartselaar, winnaars in Duffel

WILRIJK – In Wilrijk worden dit najaar opnieuw een twintigtal grijze nutskasten in een nieuw kleurrijk streetart-jasje gestopt. Voor de ontwerpen lanceren het district en Tour Elentrik een oproep naar lokaal artistiek talent.

 Tour Elentrik is een concept waarmee Treepack en het district Wilrijk de afgelopen jaren al diverse wijken van het district extra kleur gaven. Een mengeling van beginnend artistiek talent en gevestigde en opkomende street artists toverden er saaie nutskasten om tot kunstwerken. De ontwerpen bevatten vaak een rode draad die verband houdt met de eigenheid van de buurt, zoals Panamarenko in de Koornbloembuurt (de kunstenaar bracht er zijn eerste levensjaren door) of de Olympische Spelen in de wijk Elsdonk (tijdens de Spelen van 1920 vonden hier wielerwedstrijden op de piste plaats).

 Dit najaar is de Neerlandwijk aan de buurt. Het district Wilrijk selecteerde er een twintigtal nutskasten die dit najaar een artistieke facelift zullen krijgen. Voor de ontwerpen lanceren het district Wilrijk en Treepack een open oproep. Lokale kunstenaars, verenigingen of inwoners met grafisch talent zijn tot zondag 13 augustus welkom om een ontwerp voor te stellen via https://www.antwerpen.be/info/624aba4cacf48623ee12a792/komt-jouw-streetart-op-een-wilrijkse-nutskast. Een jury maakt vervolgens een selectie, waarna de deelnemers tijdens een workshop tips en tricks leren. Het opfleuren van de nutskasten gebeurt tussen zaterdag 30 september en zondag 8 oktober.

  Telenet plant vanaf dinsdag 1 augustus Werken om glasvezelkabel aan te leggen in de omgeving van de Langlaarsteenweg in Aartselaar. Door werken in de rijbaan geldt in de Langlaarsteenweg éénrichtingsverkeer van A12/N177 richting Reetsesteenweg / Kapellestraat van maandag 7 tot maandag 28 augustus. Voor verkeer in de andere rijrichting wordt een omleiding voorzien via de Pierstraat.

 Equans Fabricom voert de werken aan het glasvezelnetwerk uit in opdracht van Telenet. Info: https://www.aartselaar.be/glasvezelwerken-telenet-eenrichtingsverkeer-in-langlaarsteenweg-van-7-tot-28-augustus.

 Vanaf maandag 31 juli wordt de Cleydaellaan in Aartselaar een maand lang onderbroken voor nutswerken tussen het kruispunt met de Helststraat – Groenenhoek en het kruispunt met de Buerstedelei.

Vanaf 31 juli voert Aquafin renovatiewerken uit aan een pompinstallatie in de rijbaan ter hoogte van huisnummers 69-34. Na de renovatie wordt de pomp opnieuw vastgezet in beton. Om deze volledig te laten uitharden, wordt de Cleydaellaan tussen het kruispunt met de Helststraat – Groenenhoek en het kruispunt met de Buerstedelei in beide richtingen afgesloten van 31 juli tot donderdag 31 augustus. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via de Helststraat. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen langs de werfzone. De Cleydaellaan wordt terug opengesteld voor doorgaand verkeer vanaf vrijdag 1 september.

 Dinsdag 18 juli vond de Duffelse feestmarkt plaats. Marktbezoekers kregen een kleine attentie of een waardebon tijdens hun bezoek aan de Duffelse feestmarkt. Je kon ook deelnemen aan de prijzenwedstrijd.

Bij elke aankoop kregen de bezoekers een lotje van de marktkramer. Het ingevulde lotje moesten ze afgeven bij het gemeentelijke feestkraampje. Uit de 14 000 verdeelde lotjes werden tien winnaars getrokken. De hoofdprijs was een bon van 200 euro om te besteden op de markt. De winnaars zijn Anita Mardulier, Mirjam Wijckmans, Cindy Lauwers, Ronny Marissen, Diane De Winter, Sonia Dom, Mieke Troch, Pieter Gysemans en Vera Herens. (EM / Foto Treepack – district Wilrijk)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten