• 22/06/2024

Noodopvang Edegem, turbozwemmen Mol, winterwonderweken Zandvliet

EDEGEM – De kerstvakantie wordt met één week verlengd. Voor ouders in een aantal categorieën die hun kinderen die week onmogelijk zelf kunnen opvangen, zorgt lokaal bestuur Edegem voor noodopvang in de gebruikelijke opvanglocaties van IBO De Speelclub.

Koen Michiels (N-VA), schepen voor onderwijs: ‘De extra week kerstvakantie zal wat welgekomen rust brengen in de scholen. Door de vele besmettingen en quarantaines bij leerlingen en leerkrachten moeten klassen sluiten.  In overleg met de scholen van alle netten en Koraal Kinderopvang zorgen we voor noodopvang. Die is voorbehouden voor ouders die allebei in cruciale beroepen (zorgsector) en essentiële diensten (politie, kinderopvang, voedingssector) werken en voor kwetsbare ouders, ouders met een precaire arbeidssituatie of kinderen in een verontrustende thuissituatie.’ Inschrijven via www.inschrijven.koraal.be vanaf nu tot donderdag 16 december, 12 uur. Koraal Kinderopvang zal je vervolgens om een bewijs van je (arbeids)situatie vragen. Er zijn 58 plaatsen beschikbaar.  De noodopvang wordt georganiseerd van maandag 20 tot en met donderdag 23 december, telkens van 7 tot 19 uur. De kinderen spelen en eten zoveel mogelijk buiten. Bij binnenactiviteiten wordt er uitgebreid geventileerd. Kinderen moeten vanaf zes jaar een mondmasker dragen en ook begeleiders dragen steeds een mondmasker. Er zijn geen gescheiden schoolbubbels.

Zwembad Vita Den Uyt in Mol organiseert vanaf maandag 3 tot en met vrijdag 7 januari 2022 een lessenreeks turbozwemmen voor kinderen. Tijdens de lessen zwemmen kinderen elke dag een halfuurtje, om zo hopelijk na vijf dagen met een zwemdiploma naar huis te gaan. De lessen vinden plaats tussen 9 en 11 uur, afhankelijk van het zwemniveau. Voor de hele reeks betaal je 40 euro. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Inschrijven kan nog tot en met zondag 26 december via www.vita-denuyt.be/zwembad/zwemschool.

Vanaf vrijdag 17 december tot en met zondag 9 januari verandert de Botermarkt in Zandvliet in een winterdorp met een ijspiste, kraampjes en sfeervolle animatie.

De WinterWonderWeken gaan van start op vrijdag 17 december om 18 uur. Centraal staat de schaatsbaan met natuurijs. De Deurnese schaatsvereniging L2SK8 geeft een demonstratie. De koperblazers van T-Trio brengen live kerstmuziek en ook de kerstman is aanwezig. Daarna is het de beurt aan de bezoekers om de 300 vierkante meter grote ijspiste te verkennen. Drie weken lang kan er geschaatst worden. Rondom de schaatsbaan worden kraampjes bemand door verenigingen uit het district. Zij bieden allerlei hapjes, spelletjes en kerstartikelen aan. Tijdens de WinterWonderWeken worden er op en rond de schaatsbaan allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers op verschillende dagen de kerstman ontmoeten en Disney-figuren begroeten en een straattheater of mini-poppenkast meemaken. Op andere locaties in Zandvliet blijft de wintersfeer behouden, met onder meer een kerstconcert van Paul Michiels in de Sint-Gertrudiskerk en de kerstfilm ‘De familie Claus’ in vrijetijdscentrum De Schelde. Het winterdorp is ook de locatie van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het district nodigt op zondag 9 januari alle inwoners uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Elke inwoner krijgt twee gratis drankconsumpties aangeboden en kinderen schaatsen die dag gratis op de ijspiste. Meer info, onder meer over de coronamaatregelen: www.winterwonderweken.be. (EM / Foto BeZaLi)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten