• 14/04/2024

Nonkels 2 vanaf maandag te binchen op Streamz, vanaf 18 april te zien op Play 4 en GoPlay

ANTWERPEN – Nadat Nonkels 2 in première was gegaan op het filmfestival van Oostende kon nu ook het grote publiek er kennis mee maken in Kinepolis Antwerpen.

3 500 fans aanschouwden in primeur de eerste drie afleveringen en die werden meer dan gesmaakt. Dat bewees ook de hilariteit in de zaal.

In het tweede seizoen rommelt het serieus in het huishouden van de West-Vlaamse broers Persyn.

Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen.

Dit zorgt voor serieuze barsten in de relaties van de nonkels. Of om het met de woorden van nonkel Willy te zeggen: Huwelijk? Gruwelijk!

Jelle De Beule (Luc), Rik Verheye (Willy), Wim Willaert (Pol) Isabelle Van Hecke (Carine), Emilie De Roo (Delphine), Blaise Afonso (Innocent) en ook Silke Thorrez (Anke) en Manu Van Acker (Pascal) zijn weer van de partij, alsook nieuwkomer Assa Sylla (Safa).

Wim Opbrouck (Christian) krijgt een grotere rol toebedeeld als baas van Tuincentrum De Tuin Van Eden.

Nonkels blijft echt een succesformule. Het is geniaal geschreven, de absurde humor is van een hoog niveau en de personages zijn zo goed uitwerkt en getypecast.

Het is altijd moeilijk om een eerste seizoen te evenaren, maar de makers slagen er toch in. Nonkels houdt de familie Persyn een spiegel voor.

Maar wel een heel leuke. Elk personage voegt een meerwaarde toe aan de reeks en zijn heerlijk absurd op hun eigen.

Maar bijzonder aan de reeks is dat de dieren hier ook een prominente rol krijgen. Kurt de hond kenden we al en hij mag ook weer zijn glansrol vervullen, maar we krijgen er ook een nieuwe viervoeter bij die ook een belangrijke rol speelt en voor de nodige hilariteit zorgt.

Verder is er ook een verrassend nieuw gezicht. Jaimie Van Kerschaver, bekend van ‘Down The Road’ en eerder al te zien in ‘Chantal’, kreeg een leuke rol te pakken en de jongeman beschikt over aardig wat acteertalent. Zijn personage voegt extra humor toe als medewerker van het Tuincentrum.

Nonkels is één van de beste programma’s en ook seizoen twee bewijst dit. Het bevat alle ingrediënten dat een goede komische reeks nodig heeft.

Je hebt ook zoveel sympathie voor bepaalde personages dat je echt meeleeft met de reeks. Het is lekker onderuitzakken en gewoon genieten van het begin tot het einde.

Ik kan nu al niet wachten naar de volgende afleveringen en wat mij betreft mogen ze al beginnen al seizoen drie. Ik ben alvast verkocht.

Nonkels2 kan je vanaf maandag 1 april binchen op Streamz en is vanaf donderdag 18 april te bekijken op Play4 en GoPlay.

Vincent DE CONINCK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten