• 15/04/2024

Nog plek voor Grabbelpas in Mol, jamsessie, debat ouderenzorg, fietsen naar Leopoldsburg

MOL – Je kan nog steeds inschrijven voor een aantal activiteiten van Grabbelpas in Mol  (zie foto) waaronder een musicalstage, springkastelenfun, skate camp, Frans taal- en omnisportkamp, … Neem een kijkje op www.gemeentemol.be/grabbelpas voor het volledige activiteitenaanbod (met vrije plaatsen). Inschrijven kan tot twee werkdagen voor de activiteit plaatsvindt.

 Hier alvast enkele activiteiten waarvoor je nog kan inschrijven: Musical stage: Good Times! – met voorstelling: van maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus (°2015-2008), springkastelenfun: donderdag 10 of 11 augustus (°2019-2007), Frans taal- en omnisportkamp: van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus (°2015-2013), Skate camp – beginners: van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 augustus (°2013-2006), initiatie G-zeilen: 18 augustus (°2016-2005), tieneractiviteiten,…

 Op maandag 24 juli zijn zowel muzikanten als luisteraars vanaf 19 uur welkom in Cultuurcafé ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) voor de jamsessie ‘Marmolade’. Iedereen die een instrument kan bespelen, mag zijn muzikaal talent met de aanwezigen delen.

 Deze keer is het de beurt aan ‘The Guv’nor’ om de jamsessie te openen. Kom langs en geniet van uiteenlopende muziekgenres. Het ideale moment ook om nieuwe mensen met dezelfde passie te ontmoeten. Wil jij met jouw band één van de volgende jamsessies openen tegen  een kleine vergoeding? Laat dit dan weten via cultuurdienst@gemeentemol.be. De toegang is gratis.

 Op dinsdag 25 juli ben je vanaf 9 uur welkom voor het debat over de toekomst van de ouderenzorg. Dit debat vindt plaats in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove (Jakob Smitslaan 28). De ouderenzorg strookt vaak niet met de zorg waar ouderen op hopen. Laat zelf je wensen en verwachtingen horen en zet de verandering mee in gang. Info: https://bepaaljeverhaal.be/

 Op donderdag 7 september neemt de gemeentelijke seniorenraad de Molse 55-plussers mee op een ontspannende én leerrijke fietstocht naar Leopoldsburg. Alle deelnemers bezoeken het gloednieuwe oorlogsmuseum Liberation Garden. Voor het tweede deel van het dagprogramma kies je uit een erfgoedwandeling of extra fietstocht, telkens met gids. Tussendoor geniet je van een drankje en hapje, een afsluiter aan het lokaal dienstencentrum en natuurlijk de babbels. Fiets je mee? Schrijf je dan tot uiterlijk vrijdag 4 augustus in aan de balies van welzijnssite Ten Hove, via je seniorenvereniging of via www.gemeentemol.be/fietstocht-Leopoldsburg. Je betaalt 35 euro per persoon.

 Je fietst via de nieuwe fietsostrade in één keer naar Leopoldsburg. Er wacht verder een goed gevuld en gevarieerd keuzeprogramma.

 De dag bestaat uit twee dagdelen. Sowieso bezoekt iedereen Liberation Garden met audioguide als één van de twee dagdelen. Voor het andere dagdeel kan je kiezen uit een erfgoedwandeling met gids langs de militaire begraafplaatsen, Koninklijk Park,… Deze wandeling is ongeveer vijf kilometer lang, de fietstocht ‘Bevrijdingsroute met gids’ van 24,5 kilometer of de fietstocht ‘WWII-route met gids’ van tien kilometer. Na een afsluiter in het CCKaffee fiets je de route terug naar het lokaal dienstencentrum.

Voor 35 euro krijg je een mooie fietsroute, een verzekering, begeleiding door politie en Rode Kruis, begeleiding door gidsen, de inkom van het museum, een gamellenmaaltijd en een afsluiter. Er is geen UiTPAS-korting.

Je vult hiervoor het inschrijvingsformulier in. Je betaalt cash, met bancontact of via overschrijving naar de rekening van de seniorenraad BE21 0682 0394 0103. Vermeld bij overschrijving duidelijk de namen van de deelnemers. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten