• 21/06/2024

Nijlen vraagt je mening, brochure voor jonge ouders, musicalkamp in Vorselaar

NIJLEN – Lokaal bestuur Nijlen wil weten wat er beter kan in de communicatie naar de inwoners. Daarvoor werd een bevraging opgesteld die inwoners online of op papier kunnen invullen.

 Welke informatie willen de Nijlenaars weten over de gemeente? Op welke manier worden ze graag bereikt en wat vinden ze van de huidige communicatie van de gemeente? Deze en nog veel andere vragen en thema’s komen aan bod in de bevraging. Online invullen kan via https://studiodott.typeform.com/to/v2XMn1rd. In het gemeentehuis liggen ook papieren exemplaren. Door de bevraging in te vullen maken inwoners trouwens ook kans om cadeaubonnen ter waarde van vijftien euro te winnen.

 Nijlen is een onderwijsgemeente, dat is niet overdreven om te stellen. Er zijn middelbare scholen, er is kunst- en avondonderwijs, er is bijzonder onderwijs en er zijn zomaar eventjes tien basisscholen in Nijlen, Kessel en Bevel. De drie onderwijsnetten zijn aanwezig en de gemeente investeert in het eigen aanbod, maar ondersteunt ook de andere netten via het zogenaamde flankerend onderwijsbeleid. Keuze te over dus voor jonge ouders en om hen te helpen kiezen krijgen ze van lokaal bestuur Nijlen gratis een handige brochure in de bus.

Die brochure wordt vier keer per jaar opgestuurd naar ouders met kinderen van twee jaar: in juni, in oktober, in januari en in april. Alles over alle basisscholen staat in de brochure maar ze bevat ook algemene informatie, info over de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang ‘Dolfijn’ en ook de scholen van het secundair onderwijs en het deeltijds kunstonderwijs staan erin. Bekijk de brochure op https://www.nijlen.be/brochurebasisonderwijs2023.

 Vorselaar werkt de voorbije jaren op een sterke manier aan een divers vrijetijdsaanbod. Er is daarvoor een solide basis met maar liefst 113 verenigingen, uitdagende vrijetijdsinfrastructuur, tal van gedreven organisatoren én een mooie samenwerking binnen Neteland waarmee nauw wordt samengewerkt op vlak van jeugd, cultuur, sport, bibliotheek, buiten spelen, amateurkunsten & vrijetijdsparticipatie.

 De UiTPAS, een ééngemaakte bibliotheekwerking en een gevarieerd Neteland-aanbod tijdens de schoolvakanties zijn daarvan al mooie resultaten.

 Bijzondere thema’s en bijzondere doelgroepen liggen altijd wel moeilijker. Nochtans wel belangrijk. Daarom werkt men dit jaar bijvoorbeeld met een OKAN-klas in de zomerscholen (anderstaligen, nieuwe Oekraïense inwoners) en er zijn ook tal van G-sport-initiatieven. Dat was ook het geval tijdens de paasvakantie. Een heel ander thema dan het klassieke voetbal- of sport-kamp is ‘musical’. Een niche waarin veel minder mensen actief zijn maar nét daarom een grote meerwaarde.

 Lotte Van Steenacker was zelf al actief in enkele musicals en studeert momenteel aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde voorheen in Vorselaar en heeft daarmee een mooie band opgebouwd. Zo trad ze eind vorig jaar nog op tijdens de gemeentelijke opendeurdag.

 In de paasvakantie organiseerde ze samen met drie andere docenten (Wout theater, Britt dans en Ineke zang) onder de naam ‘Largoo’ een musicalkamp in Vorselaar, in evenementenzaal De Dreef. Elke dag startte om 9 uur met een leuke opwarming, gevolgd door aparte lessen spel/theater, zang en dans. Voor wie vroeger aankwam of nog even wou blijven plakken achteraf was er ook opvang voorzien. Ingedeeld op leeftijdscategorie, kregen de kinderen elke dag les in de drie disciplines van musical: zang, spel en dans. Dit natuurlijk op een uitdagend maar speels en ontspannend niveau.

Doorheen de week werkten ze samen aan een originele voorstelling, geschreven door Largoo zelf. Als kers op de taart speelden ze op de laatste dag van het kamp deze voorstelling voor een volle zaal.

 Na een meer dan geslaagde eerste editie hebben ze de smaak te pakken en besloten ze om in  in Vorselaar nog twee musicalkampen te programmeren. Het eerste ligt net achter de rug. Het volgende vindt plaats van maandag 7 tot vrijdag 11 augustus. Info: www.largoo.be. (EM / Foto Gemeente Vorselaar)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten