• 21/06/2024

Nijlen treedt vanaf nu harder op tegen zwerfvuil

NIJLEN – Zwerfvuil, het is en blijft een bijzonder hardnekkig probleem. Voor ons mensen is het vooral niet mooi om te zien, voor dieren en de natuur is het een veel groter probleem. Lokaal bestuur Nijlen heeft er schoon genoeg van. In samenwerking met OVAM, de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij zijn er nu handhavers actief in de gemeente. En die delen GAS-boetes uit aan wie hardleers blijft.


Iedereen die ouder is dan veertien jaar en die het niet kan laten om afval zomaar op de grond te gooien, die kan daar maar beter meteen mee stoppen. Mensen in dienst van OVAM houden op anonieme wijze een oogje in het zeil. Als ze iemand betrappen op het weggooien van afval op straat of in de natuur, dan krijgt die persoon een GAS boete cadeau. Daar zijn bedragen mee gemoeid van 75 tot 350 euro. Mogelijk kunnen er ook alternatieve straffen uitgedeeld worden.

De tijd van sensibiliseren is daarmee ten einde, vanaf nu wordt opgetreden om deze vieze gewoonte voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

Foto’s Adrie DE KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten