• 17/06/2024

Nijlen test kort parkeren, Schipkenskermis verhuist, Vremde Feest

NIJLEN – Een bloeiende handelszaak lokt veel mensen en auto’s. Dat is ook het geval aan ‘De pizzagarage’ op de Nijlensesteenweg in Bevel. Vanwege de ligging in een bocht komt de zichtbaarheid en de veiligheid soms in het gedrang. De gemeente Nijlen test nu een systeem van kort parkeren uit, in overleg met de buurtbewoners en de zaak.

Het kort parkeren zal enkel van kracht zijn tijdens de openingsuren van de zaak en het gaat enkel om de parkeerstrook voor de zaak, dat is op de Nijlensesteenweg tussen nummer 89a en nummer 91. Concreet moet je de parkeerschijf leggen en mag je op dat stukje dan maximaal 30 minuten parkeren. Victor De Groof (Open Vld), schepen voor mobiliteit: ‘We willen met deze maatregel een goed evenwicht vinden tussen de verkeersveiligheid en de groeikansen voor de zaak. Het is een goede samenwerking met de buurt en de zaak en de maatregel is proportioneel vanwege de beperkte impact, zowel in tijd als plaats.’ De maatregel gaat effectief in voege vanaf donderdag 4 augustus, de eerste openingsdag van de zaak in augustus. Na enige tijd volgt een evaluatie, ook dan weer in overleg met de buurtbewoners en de handelszaak.

Ook dit jaar organiseert men in de stad Lier weer de ‘Schipkenskermis’. Deze kleinschalige kermis kon je steeds terugvinden aan de Schapekoppenstraat. Dit jaar verhuizen de kramen naar de Grote Markt. Kinderen zullen zich kunnen uitleven op de paardenmolen, bij het apenspel en het visspel.

De kermis vindt plaats van vrijdag 5 tot en met maandag 15 augustus. Deze brengt geen hinder met zich mee voor de zaterdagmarkt.

De vrijwilligers van het feestcomité van Vremde Feest hebben voor hun feestweekend op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus een mooi programma in elkaar gebokst.

Het ziet er als volgt uit: *Vrijdag 12 augustus: 18 uur start van het feestweekend, 19 uur de Zeepbellen Compagnie (een spektakel met een zeepbellenman op stelten, je kan ook zelf reuzegrote zeepbellen maken, zie foto), 20.30 uur optreden van The Gambits, een rockabilly coverband.

*Zaterdag 13 augustus: 9 – 16 uur: rommelmarkt in Vremde centrum en in het park café ‘In ‘t Park’ en ponyritjes voor kinderen, 17 uur ‘Handjesindelucht Party’, 20 uur optreden van Majé, 21.45 uur optreden van Barking Bruce, 23 uur: fuif met DJ Stereo Special.

*Zondag 14 augustus: 14 uur traditionele wielerkoers op rollen, 18 uur optreden van de Clintons als feestelijke afsluiter.

Vanaf donderdag 1 september werkt het recyclagepark van IGEAN in Boechout met een ‘hybride’ reservatiesysteem. Op woensdag, vrijdag en zaterdag moet je je bezoek op voorhand reserveren. Op dinsdag en donderdag kan je er zonder afspraak terecht.
Een afspraak inplannen kan nu al. Dat doe je via de reservatietool op igean.mijnrecyclagepark.be of via www.igean.be.(EM / Foto De Zeepbellen Compagnie)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten