• 17/07/2024

Nieuws over de Sint uit Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove en Wilrijk

*AARTSELAAR: Sinterklaas nam contact op met de gemeente Aartselaar. Hij bezorgde hen een videoboodschap met de vraag om ze met alle Aartselaarse kinderen te delen. Omwille van de coronamaatregelen werkt de Sint dit jaar vanuit zijn geheime locatie. Bezorg jij hem een mooie tekening? Aartselaarse kinderen kunnen hun tekening posten in de Sint-brievenbussen op het Laar, aan de kleuterschool in de Buerstedelei en aan de lokalen van Gidsen Sint-Jan in de Koekoekstraat. Vermeld zeker je naam, leeftijd en adres op de tekening. Zo kunnen de pieten je verrassen met iets lekkers. Bekijk hier zijn boodschap: https://www.youtube.com/watch?v=WusI9c4p4Xg&feature=youtu.be.

*BOECHOUT: Normaal gezien zou de Sint vorige zaterdag zijn intrede maken in het sportpark Sneppenbos in Boechout. Jammer genoeg kon dat door de coronamaatregelen niet doorgaan. Schepen van jeugd Sint-Augustinus (PRO Boechout & Vremde): ‘Maar de Sint wil de Boechoutse kinderen natuurlijk niet teleurstellen. Daarom spreekt hij graag alle kinderen toe nu zaterdag tussen 17 en 18 uur via een livestream op de Facebookpagina van de gemeente. De kinderen kunnen via een reactie al hun vragen aan de Sint stellen.’ Wie een leuke tekening heeft voor de Sint, kan die nog tot vrijdag in de brievenbus van het gemeentehuis deponeren (Heuvelstraat 91). Hier nodigt hij iedereen uit: https://wetransfer.com/downloads/21850798b3b710049f104375ed4055b820201123155414/d9f6a8

*BORSBEEK: Maak een mooi kaartje of een tekening en steek deze in de brievenbus van een oudere buurvrouw of -man. Maak een foto van hetgeen je hebt gemaakt en upload deze samen met je gegevens. Dit doe je via https://www.borsbeek.be/eloketdetail.aspx?id=128. Als je graag wil mee doen maar je weet niet goed bij wie je je prachtig werkje in de brievenbus kan steken, mag je dit ook in de brievenbus van het gemeentehuis deponeren. Het lokaal bestuur zorgt dat het terecht komt bij één van de senioren. Zorg dan wel even dat je er een papiertje bijvoegt met je naam, e-mailadres en geboortedatum.

*EDEGEM: De Sint heeft bevestigd dat hij dit jaar zal langskomen in alle straten van de gemeente Edegem. Hij spreidt zijn optocht over drie dagen. Je mag hem verwachten op zondag 29 november, zaterdag 5 of zondag 6 december. Wanneer en hoe laat de Sint en z’n pieten ongeveer in jouw straat zullen zijn, lees je later deze week op de website en Facebook. Hang je tekeningen aan het raam, schrijf een boodschap met krijt op de stoep en versier je voordeur met slingers zodat de Sint tijdens zijn tocht door Edegem omver wordt geblazen door je prachtig versierde straat. Heb je nog een brief of tekening voor de Sint? Stuur ze dan voor zaterdag naar Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel en deponeer ze in de speciale Sint-brievenbussen van de post.

*HOVE: De Gezinsbond bevestigt dat ze belangrijk nieuws kregen van Sinterklaas. Helaas kunnen de kinderen, door die lastige corona, niet komen zwaaien wanneer Sinterklaas met de trein aankomt. Er zijn ook geen voorstellingen mogelijk. Maar de Gezinsbond en Sinterklaas proberen jullie nog wel op een andere manier te verrassen. Volg het laatste nieuws op www.winterklaasgemeente.be.

*WILRIJK: Ook voor de Wilrijkse kinderen vonden de Pieten en het district een oplossing: zij kunnen op drie dagen live chatten met de heilige man. Zijn je kinderen dit jaar braaf geweest en wat willen ze graag krijgen? De Sint hoort het graag van de Wilrijkse kinderen tijdens een exclusieve live chatsessie. Via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_vzfrfRr0olDs9-sJZa1O_u2n8uiqUDMciqPFOkPM_x4FcQ/viewform kan je je gezin inschrijven voor zo’n virtuele babbel met Sinterklaas en Zwarte Piet. Er zijn sessies gepland op zaterdag 28 november, woensdag 2 december (‘s namiddags) en zondag 6 december. (EM / Foto Pixabay)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten