• 12/07/2024

Nieuws in verband met de eindejaarperiode in Lier, Boechout en Ekeren

BOECHOUT – In 2021 lukte het niet om de nieuwjaarsrecepties in Lier en Koningshooikt te organiseren. Het lokaal bestuur hoopte dat het begin 2022 wel zou kunnen, maar helaas gooit corona opnieuw roet in het eten.

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA): ‘Gezien de coronasituatie met een onhoudbare toestand in de medische sector en vooral in de ziekenhuizen vinden we het  veiliger en verantwoorder om de traditionele nieuwjaarsrecepties voor Lierenaars en Hooiktenaars niet te organiseren in de loop van januari 2022. Dit in tegenstelling tot de info in ‘De peperbus kort’ van december die deze week in de bus valt. Wij betreuren dit ten zeerste maar zijn hiertoe gedwongen door de evolutie van het virus en de gevolgen ervan in de ziekenhuizen. Maar uitstel is geen afstel. We onderzoeken een alternatief in de lente van 2022 om dan het glas te kunnen heffen op het nieuwe jaar en hopelijk op de overwinning op corona.’

Door de verstrengde coronamaatregelen is het district Ekeren genoodzaakt het programma van WinterWakker bij te sturen. De kerstmarkt van zaterdag 11 december wordt geannuleerd, net als de optredens van de C-Koren, Circusdrome en WINTERWAK@TAQUE.

Wat er wel plaatsvindt: Winterwakker/Passa Il Tempo, magisch vuurtheater door Sprookjes Enzo (zie foto) op donderdag 9 december om 20 uur aan het Kristus-Koningplein; Radio Oorwood, kinderconcert voor grote en kleine kinderen op zaterdag 11 december om 14 uur in de Akerzaal; The Covrettes, Sfeervolle 50’s swing op zaterdag 11 december tussen 16 en 18 uur in de Akerzaal; Marsmannen met honger, buitenaards leuke liedjes op zaterdag 11 december tussen 13 en 18 uur in het OLV Lourdesinstituut en Oud Land, theaterwandeling door de Brokkenmakers op zaterdag 11 en zondag 12 december om 14 uur aan de Oude Landen (samenkomst aan kasteel Veltwijck). Naast het vertrouwde WinterWakker zijn er ook dit jaar winteractiviteiten van 252 cc, bib Driehoek en de vele Ekerse verenigingen. Het district bundelde alles in de campagne Winter in Ekeren. Ondertussen werden een deel van die activiteiten afgelast. Het districtsbestuur raadt belangstellenden dan ook aan om de evenementen en activiteiten online te checken voor (eventuele) wijzigingen door covid op www.ekeren.be, www.252cc.be of www.uitinvlaanderen.be.

In Boechout zorgt de gemeente voor winterverlichting. Nog tot eind januari zijn verschillende plekken in de gemeente sfeervol verlicht. De traditionele kerstboom aan het gemeentehuis wordt vervangen door raamverlichting.

Philip Verstappen (PRO Boechout & Vremde), schepen van Publiek Domein: ‘Na de positieve reacties hangen we lichtslingers in de bomen op het Jef Van Hoofplein, het Sint-Bavoplein en nu ook het Onze-Lieve-Vrouweplein. In Vremde voorzien we meer én nieuwe lichtornamenten aan de lantaarnpalen en een lichtslinger tussen de bomen op de Dorpsplaats. In het kader van duurzaamheid vervangen we de kerstboom aan het gemeentehuis door decoratieve raamverlichting. Ook het oud-gemeentehuis in Vremde en het Populierenhof worden sfeervol verlicht.’ Naar de kerstperiode toe plaatst de gemeente nog de traditionele kerststallen op het Sint-Bavoplein en op de Dorpsplaats. Volgend jaar worden de lichtslingers en paalornamenten in de Heuvelstraat en stationsomgeving vernieuwd, alsook de verlichting in de bomen aan de dries in Vremde. (EM / Foto District Ekeren)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten