• 24/05/2024

Nieuwjaarzingen in Bonheiden, Duffel, Kapellen, Putte en Ranst

DUFFEL – Het is weer tijd om nieuwjaar te gaan zingen. Een aantal gemeenten brachten ons op de hoogte hoe de regeling bij hen eruit ziet. Een overzicht:

*BONHEIDEN: Nieuwjaarke Zoete zingen is ook voor heel wat kinderen uit Bonheiden en omstreken een absolute topdag.

Dit jaar doet men dat op zaterdag 30 december, de voorlaatste dag van het jaar. In de Rijmheide staat een poster. Wanneer je die aan het raam hangt, toon je aan dat kinderen bij jou welkom zijn.

*DUFFEL: Enkele verenigingen gaven aan om op een aantal plaatsen de kinderen extra te verwennen tijdens het nieuwjaarzingen op zondag 31 december.

Zo zal de Vlaamse Kring Duffel van 10 tot 13 uur te vinden zijn op het pleintje aan Kiliaan en in de Kwakkelenberg 52.

Volkskunstgroep De Moeffeleer slaat zijn tentjes op in wijk ‘De Beunt’ en in de Mijlstraat waar men alle kinderen graag gaat ontvangen.

*KAPELLEN: Het nieuwjaarzingen in Kapellen vindt plaats op zaterdag 30 december (en dus niet op zondag 31 december).

Als de kindjes hun keel helemaal schor hebben gezongen, dan kunnen ze tussen 11 en 13 uur ook terecht aan Louwke Poep, het monument voor de gesneuvelden. Daar beloont het lokaal bestuur alle zangertjes met een gratis frisdrank.

*PUTTE: Op 30 december, want volgens de traditie wordt er in Putte niet gezongen op een zondag, trekken heel wat kinderen weer lachend door de straten van de gemeente.

Inge De Bie (Open Vld, links op de foto), schepen van cultuur: ‘Samen met erfgoedcel Kempens Karakter zorgen we er als gemeentebestuur jaarlijks voor dat alle vierjarige kinderen die in Putte naar school gaan een mooi zangzakje krijgen.’

‘Ook aan het gemeentehuis in Putte krijgen de kids die dag een mooie attentie, dus kom zeker langs.’

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester, tweede van links op de foto): ‘In de meest recente Puttorama kan iedereen een Nieuwjaarke Zoete-affiche vinden.’

‘De mensen die de Putse kinderen graag een snoepje of een centje aanbieden kunnen deze aan het raam hangen, zo voelen de zangertjes zich vast en zeker welkom.’

*RANST: De gemeente nodigt alle zangertjes en inwoners uit om samen het oude jaar af te sluiten met gezellige zang in de straten op zondag 31 december.

In de recent verschenen editie van Ranst Info zat er een uitneembare affiche met als duidelijk opschrift: ‘Zangertjes zijn welkom om hier te zingen.’ (zie hierboven)

Annelies Creten (Groen), schepen voor jeugd: ‘Wij vragen alle inwoners om deze affiche op een goed zichtbare plek op te hangen.’

‘Zo tonen we dat Ranst een gastvrije gemeente is waar tradities hoog in het vaandel staan.’ Heb je de affiche niet meer of heb je er eentje extra nodig?

Je kan de affiche hier downloaden en zelf afdrukken. Daarnaast liggen exemplaren klaar op het gemeentehuis en in de bibliotheek voor wie ze liever fysiek ophaalt. (EM / Foto Gemeente Putte)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten