• 20/06/2024

Nieuwjaarszingen in Zoersel, verrassingsacties in Essen, discozwemmen in Mol

ZOERSEL – Op vrijdag 31 december trekken traditiegetrouw heel wat Zoerselse kinderen de straat op om te gaan nieuwjaarszingen. Zij zijn het afgelopen anderhalf jaar al vaak de dupe geweest van de coronapandemie en het gemeentebestuur wil hen deze traditie niet nog eens ontnemen.

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA): ‘Daarom werd er beslist dat het nieuwjaarszingen in Zoersel overal kan doorgaan, behalve op de Handelslei (tot Vesaliuslaan), Kapellei (vanaf de Liersebaan) en Zoerselsteenweg. De omikronvariant rukt meer en meer op. We kunnen in deze omstandigheden geen massabijeenkomst toelaten of laten organiseren. De ervaring leert ons echter dat het dorp van Sint-Antonius, dat bekendstaat als hét mekka van het ‘nieuwjaarke zoete’, volstroomt met kinderen en begeleiders, ook van ver buiten onze regio. Om zo’n toeloop te vermijden, besliste het gemeentebestuur in overleg met de middenstandsvereniging dat de handelaars en de particulieren in de drukste straten niet zullen deelnemen.’ Als geste heeft de middenstandsvereniging haar nieuwjaarsactie – waarbij elke week een elektrische step is te winnen – wel uitgebreid van vier naar acht weken.

Aan de uitdelers wordt gevraagd om geen versnaperingen of drank aan te bieden om ter plaatse te nuttigen.  Nog enkele maatregelen voor de zangers en begeleiders: draag een mondmasker, ook tijdens het zingen; ga in kleine groepjes zingen en hou afstand van de andere groepjes; betreed geen woningen. Met andere woorden: blijf buiten staan, op een veilige afstand en eet of drink niet ter plaatse. Neem alles mee voor een eetfestijn thuis.

De komende feestperiode steekt de gemeente Essen haar inwoners een extra hart onder de riem. Het bestuur werkte een aantal eindejaaracties uit in deze lastige coronatijden.

Op het Heuvelplein werd een container versierd met een kleine kerstboom en kerstverlichting. Inwoners vinden er een wenskaart terug, waarmee ze hun wensen kunnen overmaken aan om het even wie. Met een magneet kunnen Essenaars hun wenskaart ophangen in de container.  Op vrijdag 24 december zorgt de gemeente in elke wijk voor een verrassing. Rond de middag zie je in elke dorpskern een standje. Passeer jij toevallig aan zo’n standje, dan maakt men jou en iemand die je nauw aan het hart ligt gelukkig. Bovendien geven vrijwilligers een cadeautje aan toevallige passanten. Aanvaard je het cadeau, dan hangt hier een kleine opdracht aan vast waarmee je iemand anders weer gelukkig maakt. In elke wijk vind je trouwens ook een fotokader waar je je hoofd door kan stoppen. Maak een leuke foto en stuur hem door naar je familie of vrienden. Vergeet het niet te delen op sociale media met de hashtag #hartverwarmendessen. De gemeente verstopt in elke wijk van Essen een sneeuwpop. Op sociale media krijg je allerlei tips, zodat je weet waar je op zoek moet gaan. Tip: de pop is geen echte pop maar een sneeuwman gedrukt op gelamineerd papier. Heb jij hem gevonden? Dan kan je je prijs afhalen in het gemeentehuis.

Op zondag 26 december, zondag 2 januari, zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 tovert Vita Den Uyt (Rode-Kruislaan 18) in Mol het instructiebad om tot een heuse Christmas Disco. Iedereen is er welkom tussen 14 en 17 uur. Deelnemen kost 3,50 euro, in de prijs is het inkomticket inbegrepen. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Inschrijven is niet nodig. Hou je aan de actuele coronamaatregelen zoals het dragen van een mondmasker tot aan de kleedkamers, vanaf zes jaar .

Op de foto het schepencollege van Essen, vlnr Brigitte Quick (CD&V), Arno Aerden (Vooruit), Dirk Konings (CD&V), burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V), Helmut Jaspers (Vooruit) en Brigitte Van Aert (CD&V). ( EM / Foto Gemeente Essen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten