• 16/07/2024

Nieuwjaarszingen in Malle, studeerplek in Dessel, Lierse band lanceert ‘Uniek’

MALLE –Het Nieuwjaarszingen op vrijdag 31 december mag doorgaan in Malle. Dat betekent dat de kinderen op oudejaarsdag weer door de Malse straten mogen trekken om iedereen al zingend een gelukkig nieuwjaar te wensen. Rekening houdend met de coronasituatie roept lokaal bestuur Malle iedereen op om het gezond verstand te gebruiken en volgende maatregelen in acht te nemen:

Voor de zangertjes en hun ouders: ga niet in grote groepen zingen, maar houd het enkel bij je gezin, vermijd drukke plaatsen, bewaar afstand en draag een mondmasker (dit is aanbevolen vanaf de leeftijd van zes jaar). Voor de mensen die iets uitdelen aan de zangertjes: het uitdelen van eten en drinken is niet verboden, maar zorg er wel voor dat je traktatie (eten of snoepgoed) in dat geval bij voorkeur individueel verpakt is, zorg ervoor dat er geen grote wachtrijen worden gevormd als je eten of drinken uitdeelt en draag een mondmasker. Het lokaal bestuur verwacht de zangertjes zeker aan het gemeentehuis en aan De Notelaar voor leuke geschenkjes van het gemeentebestuur.

Na het succes van de stille studeerplek voor studenten tijdens de blok- en examenperiode het afgelopen jaar en op vraag van de jeugdraad richt lokaal bestuur Dessel opnieuw een stille studeerplek in.

Dit keer wordt samengewerkt met PC Witgoor. Elke dag van maandag 27 december tot vrijdag 11 februari 2022 kan er in stilte gestudeerd worden tussen 8 en 22 uur. Studenten voor wie het moeilijk is om thuis te studeren, kunnen een studeerplaats reserveren. Studeerplaatsen mogen georganiseerd worden als de coronamaatregelen gerespecteerd worden. Reserveren via https://www.dessel.be/eloket/formulier/93/aanvraag-stille-studeerplaats-kerst. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, moeten de studenten een mondmasker dragen bij het betreden en verlaten van de ruimte en worden de handen en de studeerplaats bij aankomst en vertrek ontsmet.

De Lierse band ‘De Achtste Dag’ lanceerde onlangs haar song “Uniek”. De band nam de song op ten voordele van De Warmste Week. De tekst (van Kris Van den Branden, de leadzanger) gaat over ‘Kunnen zijn wie je bent’, het thema van de Warmste Week.

De song en de tekst kregen ondertussen al lovende reacties van onder meer CHIRO Vlaanderen, de Vlaamse Scholierenkoepel en het team van De Warmste Week. KBC, de hoofdsponsor van De Warmste Week selecteerde ‘Uniek’ als een actie om Vlaanderen-breed in de kijker te plaatsen, en steunde de band om een professionele videoclip op te nemen. Die clip werd opgenomen in Lier en op YouTube geplaatst. De band hoopt met de opnames jongeren (en ouderen) te inspireren om zichzelf te zijn en woorden te vinden om dat te uiten. De band verbond ook een actie ten voordele van De Warmste Week aan de videoclip. Met één enkele euro, of door de videoclip te delen, kan je hun lied (en actie) voor DE WARMSTE WEEK 2021 steunen. Alle euro’s gaan naar DWW. Luister hier: https://www.youtube.com/watch?v=AL2gRh5kTk4. De band is een reünie van een rockbandje dat 30 jaar geleden in Lier en omstreken actief was. Kris Van den Branden (leadzanger en song/tekstschrijver) bracht de band terug samen, speciaal voor de opname van dit lied. (EM / Foto Gemeente Dessel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten