• 18/07/2024

Nieuwjaarsdrink in Ekeren, rioleringswerken in Berendrecht, poëzie in Merksem

EKEREN – Het Ekerse districtsbestuur wenst zijn inwoners een gelukkig en voorspoedig 2023. Om het jaar meteen goed te starten, organiseert het naar goede gewoonte de Ekerse nieuwjaarsdrink.

Alle Ekerenaars zijn op zondag 15 januari tussen 11 en 13 uur welkom op het Kristus-Koningplein om, bij een hapje en een drankje, samen met de buren en het bestuur te klinken op het nieuwe jaar. De Machine zorgt met straattheater voor entertainment en Swing Star luistert het gebeuren op met een streepje muziek.

Vanaf woensdag 11 januari start aannemer DCA met de rioleringswerken in de Steenovenstraat in Berendrecht ter hoogte van de rotonde. Deze werken duren tot en met vrijdag 16 februari.

De Steenovenstraat (zie foto) wordt ter hoogte van de rotonde volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer en er wordt een omleiding voorzien. Nadat de aannemer de riolering heeft aangelegd, wordt de Steenovenstraat volledig afgewerkt. De rotonde verdwijnt en er wordt een verhoogd kruispunt aangelegd ter hoogte van Steenovenstraat 45 tot en met 45B. Vanaf huisnummer 104 tot en met 52B komt er een groenzone.

Van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari is het Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Maar in Merksem zet men poëzie een hele maand lang in de kijker. Want poëzie is zoveel meer dan wat woorden op papier.

Tijdens de grauwe wintermaanden fleurt de poëzieroute het Gemeentepark op. Van zaterdag 28 januari tot en met zondag 19 februari leidt de poëzieroute in het Gemeentepark je langs geselecteerde foto’s en gedichten op grote panelen. Maak je leuke foto’s tijdens je ontdekkingstocht? Post ze dan op sociale media met #mijnmerksem en wie weet verschijnt jouw foto in de volgende editie van MXM.

De inzendingen voor de Merksemse Week van de Poëzie – foto’s en gedichten rond het thema ‘illusie’ – waren weer talrijk. Uiteindelijk werden er 35 foto’s en gedichten geselecteerd én gebundeld in een kleurrijke brochure. Die kan je vanaf woensdag 1 februari gratis ophalen in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1) en bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 28A).

Bibliotheek Park schotelt je een hele week lang gratis poëtisch geïnspireerde activiteiten voor. Op dinsdag 31 januari komt Mustafa Kör, dé Dichter des Vaderlands, naar de bib. Zijn poëtische optreden om 20 uur is gratis. Inschrijven via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be. Op zaterdag 4 februari wordt er een poëziefeest georganiseerd met woordweven met Nina Woortgat (doorlopend van 12 tot 17 uur), een workshop ‘Van Tintelvlinders en pantoffelhelden’ van 14 uur tot 15.30 uur voor 7+ en een poëtische interventie met Dries Desmet van 14 uur tot 16.30 uur. Ter gelegenheid van de Week van de Poëzie ligt er vanaf 31 januari een grote puzzel van 1 000 stukjes in de bibliotheek. Iedereen is tijdens de openingsuren welkom om mee te puzzelen. (EM / Foto District Berendrecht-Zandvliet-Lillo)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten