• 29/02/2024

Nieuwjaar zingen in Kalmthout, winterSTORM in Herentals, kerstbeelden in Mol

KALMTHOUT – Goed nieuws: Nieuwjaarke Zoete kan dit jaar opnieuw doorgaan in Kalmthout. Na een jaar pauze kunnen de jongste Kalmthoutenaren op vrijdag 31 december opnieuw van deur tot deur gaan om te zingen.

In ruil worden ze getrakteerd op een lekker snoepje, een kleine attentie of ander leuks/lekkers.

Veiligheid staat wel voorop. Bewaar dus steeds de nodige afstand tijdens het zingen en ontvangen van presentjes. Een mondmasker is niet verplicht, maar mag uiteraard wel. Traditiegetrouw worden er zingzakken uitgedeeld.

Die kan je op woensdag 22 december afhalen op verschillende locaties: dienst vrije tijd: tussen 13 en 17 uur (Driehoekstraat 25), jeugdhuis Govio tussen 13 en 17 uur, Dorpshuis Nieuwmoer tussen 13 en 17 uur en Parochiezaal Achterbroek tussen 14 en 16 uur.

Geraak je er woensdag niet? Spring tijdens de openingsuren gerust even binnen bij de dienst vrije tijd. Je kan er elke werkdag een zingzak oppikken van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 15 uur.

WinterSTORM brengt licht in de duisternis tussen kerst en nieuw in de Herentalse binnenstad. Het bestaat uit drie lichtexpo’s van lokale kunstenaars.

Peter Snijder stelt zijn nieuwste werken Starting Over voor in de Kloosterkapel. Geert Verbist brengt vier nieuwe lichtwerken geïnspireerd op NASA beelden van zwarte gaten in de kloostergangen.

Eva Nauwelerts uit Nijlen recycleert en assembleert plastic restanten tot fluorescerende objecten in galerie STORM. Yves Cabuy is fotograaf in opleiding die graag beelden maakt waarbij de mens centraal staat in een niet voor de hand liggende omgeving.

De Gentse video mapper Astronaut projecteert op de zuidgevel van de Lakenhal met ‘Machina Borealis’ de mechaniek achter het Noorderlicht, een nieuwe creactie op muziek speciaal voor winterSTORM. En verder zijn er twee impressionante 3d-lichtinstallaties van Sacred Places op de Grote Markt en in het Besloten Hof van het klooster in de Nonnenstraat.

WinterSTORM loopt van zondag 26 december tot zondag 2 januari 2022, elke avond van 19 tot 22 uur (uitgezonderd met oudjaar). Meer info www.galerieSTORM.be/winterstorm.

Kom in Mol tijdens de kerstopendeurdagen de kerstsfeer opsnuiven in de Sint-Pieter en Pauwelkerk. De deuren staan elke dag gratis voor je open van zondag 26 december tot zondag 9 januari van 14.30 uur tot 19.30 uur, behalve op zaterdag 8 januari.

Dan sluiten de deuren om 17 uur. Je geniet van mooie kerstbeelden in de kribbe en komt er in alle stilte tot rust. (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten