• 24/06/2024

Nieuwigheid in zwembad van Vita Den Uyt, lichte hinder tijdens onderhoudswerk

MOL – Op maandag 9 januari start in het overdekt zwembad van Vita Den Uyt in Mol een volgende fase van de onderhoudswerken. Ook deze omvatten het bijwerken van de voegvullingen tussen de tegels. De werken hebben een beperkte invloed op de beschikbaarheid van de zwembanen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken op zondag 26 februari afgerond.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor sport: ‘Gespecialiseerde duikers voeren de werken uit. In nauw overleg met de uitvoerende firma zorgen we ervoor dat alle clubs, scholen en individuele bezoekers de zwembanen zo goed mogelijk kunnen blijven gebruiken.’

Fase 1 loopt van maandag 9 tot en met vrijdag 27 januari. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 6 tot 15 uur. De werken starten in baan 1 van het wedstrijdbad en schuiven op tot en met zwembaan 6. Op de plaatsen waar gewerkt wordt, worden tussen 6 en 15 uur telkens twee zwembanen afgesloten. Baantjeszwemmen is niet toegelaten tussen 8.30 uur en 15 uur. Van zaterdag 28 januari tot en met zondag 12 februari is het zwembad gewoon open en zijn alle banen beschikbaar in het wedstrijdbad.

Fase 2 begint op maandag 13 februari en eindigt op 26 februari. Ook dan worden de werken uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 6 tot 15 uur. Er wordt gewerkt aan de beweegbare bodem en het gedeelte onder de opstaande muur in het wedstrijdbad. Het gedeelte met beweegbare bodem wordt tussen 6 en 15 uur afgesloten. Baantjeszwemmen in het gedeelte met de beweegbare bodem is niet toegelaten tussen 6 en 15 uur. Er zijn wel steeds twee banen beschikbaar in het diepe gedeelte. Van maandag 20 tot en met zondag 26 februari (krokusvakantie) is Vita Den Uyt is volledig gesloten voor uitvoering van werken en onderhoud.

Vita probeert de online banenplanning op www.vita-denuyt.be zo up-to-date mogelijk te houden afhankelijk van de vooruitgang van de werken. Bezoekers kunnen, indien beschikbaar, tussen 8.30 uur en 15 uur in het instructiebad zwemmen. Het peuterbad blijft open. De werken gebeuren enkel in het wedstrijdbad.

Er worden op dinsdag 10 januari van 19 tot 21 uur enkele wachtlijsten van de zwemschool opnieuw opengezet. Dit geldt voor de groepjes van fase 3 (otter, kleine en grote haai, orka). Dien je aanvraag in via www.vita-denuyt.be/zwembad/zwemschool/. Zodra er een plek vrijkomt, contacteert Vita Den Uyt de mensen op de wachtlijst zodat ze effectief kunnen inschrijven. De nieuwe lessenreeksen starten in de week van 30 januari. De wachtlijsten werden eerder gesloten door te veel aanvragen. De lijsten van fase drie zijn nu kort genoeg om opnieuw deelnemers toe te laten op de wachtlijst.

Zwembad Vita Den Uyt organiseert vanaf 12 januari elke donderdag van 20 tot 21 uur aquaspinning. Ervaar de kracht van het water door één uur te fietsen op je favoriete muziek zonder je gewrichten te belasten. Je betaalt twaalf euro per les. Een tienbeurtenkaart kost 100 euro. Je kan ook betalen met vrijetijdscheques. Inschrijven is verplicht en doe je via www.vita-denuyt.be/zwembad/aquasport. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten