• 15/07/2024

Nieuwe verkeersregeling in Antwerpen, Borgerhout, Hoboken en Merksem

ANTWERPEN – Om de verkeersveiligheid te vergroten plant stad Antwerpen snelle en tijdelijke verkeersmaatregelen, zoals het plaatsen van rijbaankussens, in verschillende districten. Het gaat om zes straten in de districten Antwerpen, Borgerhout, Hoboken en Merksem. Alle werken zijn in principe afgerond tegen het einde van dit jaar. Een overzicht:

*Bikschotelaan Borgerhout: Hier worden driemaal twee betonnen rijbaankussens met een middengeleider en plooibakens geplaatst. Ter hoogte van de huisnummers 279, 299 en 288 komen extra plooibakens in de parkeerstrook. Voor fietsers en voetgangers komen er ter hoogte van de Gebroeders Blommestraat en Bloemistenstraat twee oversteekplaatsen.

*Paleisstraat Antwerpen: Hier komen tweemaal twee rijbaankussens ter hoogte van de huisnummers 95 en 129. Ter hoogte van het huisnummer 106 wordt een verdrijvingsvlak met plooibakens in het parkeervak aangebracht.

*Albert Einsteinlaan Hoboken: Hier worden vier plaatselijke rijbaanversmallingen gerealiseerd door middel van rijbaankussens en verdrijvingsvlakken met plooibakens. De parkeerplaatsen worden afgebakend met markeringen en jerseys. Op de kruispunten met de Salesianenlaan, Anne Van Dieststraat en Dokter Kochlaan worden hoekuitstulpingen door middel van verdrijvingsvlakken en plooibakens voorzien. Ter hoogte van de Kolonel Harrystraat wordt een bijkomend zebrapad aangebracht. In functie van de zichtbaarheid komt er een verdrijvingsvlak met plooibakens in het parkeervak voor het zebrapad.

*Laarsebaan Merksem: Hier worden vier plaatselijke rijbaanversmallingen gecreëerd door twee rijbaankussens ter hoogte van de huisnummers 147,171,191 en 213. Er worden markeringen met plooibakens aangebracht om ontwijkgedrag over het fietspad en het parkeervak te voorkomen.

*Gildestraat en Constant De Jonghstraat Merksem: Om te voorkomen dat voertuigen de verkeersplateaus ontwijken via het fietspad en voetpad worden de verkeersplateaus langs de onpare zijde versmald naar 4,50 meter (ter hoogte van Gildestraat nummer 9 en 25 en Constant De Jonghstraat tegenover nummer 6 en 40). Om ontwijkgedrag over het fietspad en voetpad te voorkomen worden er markeringen aangebracht en plooibakens.

Door de coronacrisis trok park Sorghvliedt (zie foto) in Hoboken het laatste jaar enorm veel volk. Deze zomer kunnen parkbezoekers er opnieuw een terrasje doen want Bar Deugd opent half juni de deuren. Het district Hoboken vraagt aan wandelaars om alle afval steeds netjes in de vuilnisbak te deponeren of mee te nemen naar huis. Hobokenaren kunnen zich opgeven als straatvrijwilliger om hun steentje bij te dragen. De uitbaters bieden een ruime keuze aan fingerfood, zomerse dranken, ijsjes, fairtradeproducten, lokale biertjes, non-alcoholische dranken en vegetarische, vegan en glutenvrije gerechten. Voor kinderen is er een aangepast menu Verder zijn er verspreid over de zomer ontspannende activiteiten zoals een live muziekband, een zomerse dj, yoga- en bootcampsessies en spelmateriaal dat kan uitgeleend worden zoals KUBB en pétanque, EK op groot scherm en happy hour na de werkuren. Bar Deugd opent half juni en sluit de deuren eind oktober. De zomerbar is open van dinsdag tot donderdag van 11 tot 22 uur en van vrijdag tot zondag van 11 tot 23 uur (ook op feestdagen). (EM / Foto Antwerpen.be)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten