• 14/06/2024

Nieuwe speeltuin in Kontich, nieuwe voorzitter voor CD&V Edegem

KONTICH –  Kontichse kinderen en jongeren kunnen binnenkort weer spelen in een gloednieuw speellandschap. Dit voorjaar komt er speeltuin in het Gemeentepark. Het lokaal bestuur betrekt de buurt bij de heraanleg van het speelterrein. Via een inspraakmoment en een online peiling kunnen buurtbewoners stemmen op hun favoriete ontwerp.

Willem Wevers (N-VA), schepen voor jeugd: ‘Het oude speelterrein in het Gemeentepark was versleten en werd weggehaald. In 2021 gingen de eerste voorbereidingen van start voor de heraanleg en dit jaar staat de effectieve heraanleg op de planning. Vier speeltuinbouwers stelden zich kandidaat voor de klus en stuurden hun ontwerpen in. Hieruit moet het finale ontwerp gekozen worden. Die keuze maken we graag in samenspraak met de buurt. Daarom betrekken we via dit inspraaktraject kinderen uit de buurt en omliggende scholen.’

Op woensdag 2 februari vindt er van 12 uur tot 13u 30 uur een inspraakmoment plaats op de plek van het vroegere speelterrein in het Gemeentepark. Medewerkers van het lokaal bestuur geven er uitleg over de ingestuurde ontwerpen en beantwoorden de vragen van de aanwezigen. Ook is er de gelegenheid om een stem uit te brengen voor het favoriete ontwerp via de smartphone. Daarnaast loopt er van maandag 31 januari tot en met woensdag 9 februari een online peiling op het digitaal buurtplatform Hoplr en op een gloednieuwe participatiewebsite. Ook via deze weg kunnen inwoners stemmen.

Nadat ook een jury van deskundigen zich heeft gebogen over de technische vereisten van de ontwerpen, wordt op dinsdag 15 februari het finale ontwerp bekend gemaakt. Hierna zal de aanleg van start gaan. Meer info: https://www.kontich.be/heraanleg-speelterrein-gemeentepark.

Afgelopen zaterdag kozen de leden van CD&V Edegem hun nieuw afdelingsbestuur. Wim Verrelst werd verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij  was van 2007 tot 2012 schepen van openbare werken en leefmilieu en zetelde tot 2018 in de gemeenteraad. Hij werkt al ruim vier jaar op het kabinet van vice-ministerpresident Hilde Crevits en is er de specialist energie, klimaat en milieu. Voordien was hij aan de slag op de studiedienst van CD&V. Hij heeft ook vele jaren op de teller in de privé-sector, onder meer als ingenieur bij BASF Antwerpen en bij een adviesbureau voor procesveiligheid. Zijn vijf kinderen zijn goed gekend in Buizegem, zeker bij mensen die regelmatig in ’t Forum komen.

Thomas Van Gorp wordt de nieuwe jongerenvoorzitter, Elke Tindemans trekt Vrouw & Maatschappij en Jan Duden blijft de stem voor de senioren. Verrelst neemt de fakkel over van Annick De Jongh die drie jaar voorzitter was in moeilijke coronatijden en om beroepsredenen geen kandidaat meer was. Verrelst:  ‘We zien stilaan het einde van een coronacrisis die ons sociaal leven lamlegt. Het verenigingsleven en de middenstand kregen het zwaar te verduren, en de kille boekhoudersmentaliteit van het huidige gemeentebestuur maakt dat nog erger. We zien ook hoe langer hoe meer verloedering van onderhoud van wegen en openbare netheid. Het is eindelijk tijd voor een evenwichtig en duurzaam beleid en ondersteuning van het sociaal weefsel in Edegem, zonder pure uitbestedingspolitiek. We gaan meer dan ooit de lijn doorzetten van inhoudelijke oppositie met positieve voorstellen.’ (EM / Foto Gemeente Kontich)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten