• 21/06/2024

Nieuwe speeltuigen in De Galbergen ingehuldigd

MOL – Vandaag werden de nieuwe speeltuigen voor kinderen met een beperking in de speeltuin van de Galbergen in Mol ingehuldigd.

De Galbergen is een toegankelijk domein in een rustige en bosrijke omgeving  waar nu ook deze kinderen kunnen genieten van een rolstoeldraaimolen en een klank- en voelwand in de speeltuin. Op het domein in de bossen zijn er ook rolstoeltoegankelijke wandelingen uitgestippeld.

In bijzijn van de kinderraad en van Wendy Soeffers (N-VA), schepen voor personen met een beperking, knipte kinderburgemeester Feie Aerts officieel het lintje door van de nieuwe speeltuigen, waarna iedereen kon genieten van de show van Charel & co in het openluchttheater. Zij brachten de voorstelling ‘ZIEZO’.

Terwijl het Huis van het Kind spelenderwijs info gaf met ‘Het Rad van Fortuin’ kon je iets eten en drinken bij Pimpernieuw. Dit is een organisatie die gevestigd is op de Galbergen (Don Boscostraat) en tot doel heeft werk en activiteiten aan te bieden met extra aandacht voor mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen of er zich niet thuis voelen.

Verder was het dorpsteam van Ginderbuiten – een gemotiveerde groep  vrijwilligers die in het kader van veerkrachtige dorpen het gehucht meer schwung willen geven – aanwezig).

En tenslotte gaf de werkgroep autisme nog informatie over het aanbod ASS (autismespectrumstoornissen) in de regio.

Foto’s Peter WILLEKENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten