• 21/05/2024

Nieuwe (snel)wegen op Linkeroever en in Zwijndrecht klaar

LINKEROEVER/ZWIJNDRECHT – Een belangrijke mijlpaal voor het Oosterweel-project: de nieuwe (snel)wegen op Linkeroever en in Zwijndrecht zijn klaar. De snelwegen en kruispunten zijn volledig gerenoveerd, veiliger gemaakt en compacter ingedeeld. Om de leefbaarheid van het hele gebied te verbeteren, zijn kilometers hoge geluidsschermen en groene bermen gebouwd, zijn de eerste fietsverbindingen tot stand gebracht en zijn bomen geplant. Ringpark West.

De Oosterweelwerken op de linkeroever van de Schelde – behalve de bouw van de nieuwe Scheldetunnel – komen langzaam maar zeker tot een einde. Dankzij goede samenwerking met en flexibiliteit van de aannemer zijn de nieuwe snelwegen een half jaar eerder dan gepland gereed.

In de nacht van 8-9 mei worden de laatste wegen op Linkeroever officieel geopend. Op het knooppunt Antwerpen-West (E17 x R1) worden de nieuwe uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 (Zelzate) en de afrit Linkeroever/Zwijndrecht geopend. Deze afrit krijgt meer capaciteit dan de tijdelijke afrit en komt ook verder van de tunnel af te liggen. Hierdoor heeft de weggebruiker meer tijd en ruimte om veilig af te slaan.

Diezelfde nacht wordt ook de Parallelweg in gebruik genomen als de laatste twee definitieve secties. Vanaf 9 mei rijdt u op de nieuwe weg zowel bij knooppunt Sint-Anna (E34 x R1) als bij de nieuwe afrit Linkeroever/Zwijndrecht. Ook hier zal de capaciteit toenemen, maar in afwachting van de nieuwe Scheldetunnel en de volledig voltooide ringweg blijft de Parallelweg druk tijdens files op de snelweg.

Hier kunt u de details van afsluitingen en omleidingen voor de komende nacht lezen.

Afbeeldingen Lantis

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten