• 24/06/2024

Nieuwe schoolstraten in districten Berchem, Deurne, Wilrijk en Borgerhout

WILRIJK – Tien proefprojecten zijn in samenspraak met de districten Berchem, Deurne, Wilrijk en Borgerhout en de desbetreffende scholen  positief geëvalueerd en worden permanent ingevoerd als schoolstraten.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en/of einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Dat zoveel scholen het principe van de schoolstraat definitief omarmen, bewijst het nut ervan. Onze diensten staan klaar voor nieuwe aanvragen en zullen geïnteresseerde scholen met veel kennis van zaken begeleiden.’

Jinnih Beels (Vooruit), schepen voor onderwijs: ‘Ik ben blij dat meer en meer scholen een aanvraag doen voor een schoolstraat. Dankzij schoolstraten kunnen kinderen zich op de drukste verkeersmomenten van de dag immers veilig verplaatsen in hun schoolomgeving. Zo kunnen ook ouders hun kind met een geruster hart van en naar school sturen.’

In het district Berchem gaat het om vijf schoolstraten. De Geluwestraat (basisschool Het Hinkelpad) wordt afgesloten ter hoogte van de Helderstraat. De Lysenstraat (O.L.V. Pulhof) wordt afgesloten ter hoogte van de Grotesteenweg. De Strijdhoflaan (O.L.V. Pulhof) wordt afgesloten ter hoogte van de Ruytenburgstraat. Het Mellinetplein (basisschool Leopold III) wordt afgesloten aan de toegang van de school ter hoogte van nummers 11 en 19. De Ramskapellestraat (De Boomhut) wordt afgesloten ter hoogte van nummer 179.

In het district Wilrijk gaat het om twee schoolstraten. Het Pastoor Pauwelsplein (De Ark) wordt afgesloten ter hoogte van de Boekstraat. De Sint-Camillusstraat (Sint-Ursula) wordt afgesloten ter hoogte van de Kerkhofstraat.

Ook in het district Deurne betreft het twee schoolstraten. De Albert Bevernagelei (De Bever) wordt afgesloten ter hoogte van de Van Amstelstraat en de Van Cortbeemdelei. De Fort III-straat (‘t Vliegerke) wordt afgesloten ter hoogte van de Borsbeeksesteenweg en de Langbaanvelden.

In Borgerhout wordt de Linnaeusstraat (Flora) afgesloten ter hoogte van het Terloplein.

De Jacob Jordaensstraat (Sint-Jozefinstituut) in het district Antwerpen is een nieuwe schoolstraat, als proefproject vanaf midden januari 2022. De straat wordt afgesloten ter hoogte van de Lange Leemstraat.

De straten worden ’s ochtends en ’s avonds een tijdlang afgesloten, alsook op woensdagmiddag. De exacte uren hangen af van locatie tot locatie.

Kennis: ‘Met deze ingrepen willen stad Antwerpen, de betrokken districten en de elf scholen de verkeersveiligheid aan en in de buurt van die scholen verbeteren.’ (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten