• 24/06/2024

Nieuwe parking Maarten opent de slagbomen

MECHELEN – Vanaf volgende week is Mechelen een nieuwe randparking rijker. Parking Maarten telt 189 parkeerplaatsen. De parking, uitgebaat door Indigo, kadert binnen het ontwikkelingsproject op de plaats waar vroeger het St-Maartenziekenhuis stond en biedt ook 12 laadpunten. “Met de opening van onze 19de parking vlakbij de Mechelse binnenstad en het station bouwen we verder aan een goed bereikbare parkeerinfrastructuur aan de stadsrand.”

De ondergrondse parking maakt deel uit van een ruimer ontwikkelingsproject, waartoe ook een hotel (B&B), een nieuw buurtpark, woningen en een kantoorruimte behoren. De 189 parkeerplaatsen worden verdeeld onder de bewoners van de site, buurtbewoners en rotatieparkeren voor bezoekers.

“Het is niet de eerste keer dat we op een openbare parking in een ontwikkelingsproject opnemen,” licht schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen toe. “Dat was eerder al zo op parking Komet. We bouwen onze parkeercapaciteit zo steeds verder uit, en creëren zo ook ruimte en veiligheid op het openbaar domein, parkeerzekerheid voor bewoners en goed toegankelijke parkeergelegenheid voor bezoekers. Naast deze betalende parking schenken we ook aandacht aan andere vormen van parkeren. Bezoekers en bewoners kunnen onder meer opteren voor de parkings waar onze Shopping Shuttles drie dagen per week en op koopzondagen vertrekken, en naast onze centrumparkings zijn er ook enkele gratis randparkings beschikbaar. Zo willen we een gevarieerd parkeeraanbod op maat aanbieden.”

In parking Maarten zijn ook 3 plaatsen voorzien voor deelwagens en 8 plaatsen voor personen met een handicap. Elektrische voertuigen kunnen er terecht in de 12 aanwezige laadpunten.

“Het eerste kwartier kan je er gratis parkeren,” vertelt schepen Vandersmissen nog. “Dat is handig om snel een boodschap in de stationsbuurt te doen of bijvoorbeeld iemand op te halen. Daarna betaal je 2,10 € per uur. De parking is bovendien 24/7 toegankelijk. We blijven verder werken om parkeergelegenheid bij te creëren waar er vraag naar is.”

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten